Ahad, 29 April 2018

Cara Mudah Buat Google Akaun Menggunakkan Smartphone Android

Cara Mudah Buat Google Akaun Menggunakkan Smartphone Android

Sistem telefon sekarang adalah memerlukan akaun untuk penyelgengaraan data, report dan sebagainya. Tidak mempunyi akaun maka proses transaksi tidak akan berlaku. Ia bagaikan kita untuk membawa tiket untuk mengambil barang, tiada kita untuk uruskan tiket tersebut maka barang tersebut tidak akan dapat diserahkan. Begitu la juga maknanya sebuah sistem telefon sekarang. Kehendak sistem ini tidak ada yang terkecuali kecuali telefon lama.


Dalam zaman sekarang 2018 ini, terdapat 2 jenis sistem operasi yang terkenal digunakan, antaranya ialah Android dan iphone. Untuk telefon smartphone yang menggunakkan sistem operasi android ini, google akaun adalah pilihan terbaik mereka. Manakala untuk iphone pula adalah icloud. Namun sekarang ini, admin akan kongsikan kepada anda tentang bagaimana cara untuk buat akaun google ini di hp smartphone untuk pengguna sistem operasi android ini.

Pertama, pasang smartphone anda dan pergi ke settings  Accounts & sync  add akaun google. 

Selepas itu, pilih new  Isikan nama pertama dan nama sandaran  cipta gmail .

Seterusnya, masukkan password sebanyak 8 angka dan retype semula password yang anda telah buat tadi. Selepas itu anda akan dibawa ke halaman Google password recover. Disini pilih Not now dan selanjutnya.

Klik i accept  taip semula tulisan pada gambar pengasahan. Jika tulisan gambar tersebut mempunyi huruf besar atau kecil, ikut sahaja seperti mana dalam gambar tulisan tersebut. Seesudah selesai, anda akan dibawa untuk setup payment.
Saya Recommend kepada masyarakat malaysia supaya pilih Digi Billing bagi memudahkan anda untuk membuat pembelian produk dari gedung player nanti.

Selepas itu, klik send Tanda semua → next. Jumlah kos untuk pengasahan digi billing ini sebanyak RM0,30 1 SMS kalau saya tidak silap la. Sesudah selesai untuk proses membuat akaun ini. Sila cuba muat turun apps berbayar di gedung player.

Klik continue → Pilih Digi billing send sms. Jika succses, kita akan nampak pemberitahuan Payment successful sebanyak RM sekian-sekain. Maka digi billing ini dalam keadaan yang baik dan akaun google anda sempurna.Rasanya, setakat sisini sahaja yang boleh admin kongsikan kepada anda tentang Cara Mudah Buat Google Akaun Menggunakkan Smartphone Android. Semoga tutorial ini dapat membantu anda diluar sana. Jika anda mempunyi sebarang persoalan, pesanan atau sebagainya. Boleh ajukan pesanan anda di ruangan komen dibawah sini 😀👇.


Sekian dan terima kasih😉