Isnin, 30 April 2018

Jom Daftarkan Diri Anda Menjadi Group Sabahan Blogger

Jom Daftarkan Diri Anda Menjadi Group Sabahan Blogger


Hai. saya A. Salman admin daripada blog Daftar Turiol. Hari ini, saya sangat berbesar hati untuk kongsikan kepada anda tentang info menarik mengenai blog komuniti sabahan. Beberapa hari yang yang lalu 30/4/2018. Saya dijemput oleh seorang rakan dari komuniti sabahan blogger untuk Join dan menampilkan logo pada blog GdonVideo sebagai petanda bahawa blog ini "orang sabah yang buat".

Kata-kata itu sangat menarik perhatian saya apatah lagi saya ini seorang bumiputra sabah. Tidak bangga ka orang sabah jemput kita untuk berkumpul menjayakan bersama๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…hahaha. Saya sangat setujuh dan sangat menerima jemputan yang telah dibuat tetapi saya agak malu sedikit la.

Malu sebab apa?
Malu kerana bukan sebab apa tetapi kerana logo yang dibuat adalah kurang menarik perhatian saya. Saya tidak tahu kenapa ini dapat mencetus sifat malu saya berbanding dengan benda lain๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…. Maklumlah orang-orang designer ne kan. Bagi yang bukan designer mungkin tidak akan terasa kerana sudah menjadi hal kebiasaan.๐Ÿ˜€
Aduh, kenapa la buat logo macam ne yang kurang kreatif. Malu kita bila nampak negara negeri maju๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Dari situlah saya terfikir untuk buat 1 logo yang menarik sesuai dengan gaya zaman sekarang. Buat punya buat, akhirnya selesai juga dari tempoh masa jam 1.00 Am hingga 3.30 Am subuh. ๐Ÿ˜€ Selalunya saya buat design ini adalah awal pagi kerana semua idea-idea yang menarik senang masuk dalam fikiran๐Ÿ˜„. Jadi dari situlah ceritanya, akhirnya logo tersebut telahpun saya lekatkan dalam blog ini dan blog-blog saya yang lain. Saya harap anda juga akan memasangnya nanti.

Begini cara pasang:

Langkah pertama, copy kode ini:
<img src="https://2.bp.blogspot.com/-Xw79dFri7hE/WuYfqIXNhGI/AAAAAAAAAPs/LxvV37osly4aXRidBh3N1XdAQLTve52RgCLcBGAs/s1600/WE%2BARE%2BSABAHAN%2BBLOGGER.png" alt="gambar pantai" />

Selepas itu, masuk blogger anda. Pilih LayoutAdd a gadget → Pilih Html/JavaScript → Paste kode → Save.

Jangan lupa share sama sahabat-sahabat kita disana. Terima kasih.๐Ÿ˜Š