Isnin, 23 April 2018

Tutorial Buat Akaun Disqus 2018 Lengkap

Tutorial Buat Akaun Disqus 2018 Lengkap

Siapa tidak kenal Disqus🙋 yang sekarang ini sangat populer digunakan oleh para blogger, malahan memberi memberi perkhidmatan berkomentar serta bentuk dan design yang menarik dipasang. Sebegai pengenalan ringkas, disqus adalah merupakan plugin komen #1 terbaik setakat ini. Plugin ini juga menawarkan pelan pilihan kepada pengguna termasuk pelan percuma, tetapi jika pengguna menggunakkan pelan yang lebih tinggi akan mendapatkan kelebihan dengan lebih lagi la berbanding dengan plan percuma ini.


Ramai para blogger yang telah menggunakkan plugin disqus terbaik ini termasuk admin Daftar Turiol sendiri. Namun ia mempunyi sedikit mengecewakan  kepada pengguna selepas Disqus ini dinaik tarap pada beberapa bulan yang lalu. Kekecewaan itu berlaku kerana plugin ini tidak muncul atau selalu memberi masej Troubleshooting Troubleshooting Troubleshooting. 
Penyelasaian yang sangat mudah ialah buat akaun Disqus semula. Lihat tutorial dibawah ini untuk cara buat akaun disqus 2018, selamat mencuba:

Pertama, pergi ke laman web disqus.

Selepas anda memasuki butang yang telah admin paparkan diatas. Disini, anda akan diberi 2 pilihan iaitu sign up terus melalui fb, twitter, google account atau sign up secara manual dengan cara masukkan nama, email yang aktif serta password anda.


Selepas itu, jangan lupa untuk semak email anda untuk pengasahan akaun disqus anda. Jadi jika mempunyi sebarang pengurusan daripada disqus ataupun replay komen dari pengguna disqus ini akan diberitahu disini juga.

Seterusnya, selesai la sudah😅. Begitu sahaja cara untuk buat akaun disqus yang aktif ini. Untuk pautan masuk laman disqus ini. boleh semak disini:
Rasanya setakat disini sahaja yang boleh saya kongsikan tentang cara buat akaun disqus ini. Semoga ia dapat membantu anda diluar sana. Jangan lupa 👉Subscbibe via email dan share kepada rakan-rakan anda diluar sana.👍
Terima kasih😊