Ahad, 22 April 2018

Tutorial Cara Daftar User Akaun Baru Untuk Windows 10 Tanpa Internet

Tutorial Cara Daftar User Akaun Baru Untuk Windows 10 Tanpa Internet

Windows 10 adalah merupakan windows terbaru setakat ini 2018, baru-baru ini. Saya telah melakukan kemas kini windows 10 setinggi 5GB saiz file. Setelah selesai proses kemas kini ini, terdapat banyak perubahan yang telah saya lihat pada laptop saya sekarang selepas melakukan update beberapa hari yang lalu 21 APRIL 2018.


Dari segi pengalaman saya selama menggunakkan windows ini, pembuatan user akaun pun semakin sukar, terutamanya adalah untuk windows 10. Kadang-kala ia memerlukan sambungan internet untuk membuat user akaun. Namun anda tidak perlulah risau kerana disini saya akan kongsikan kepada anda tentang Bagaimana Cara Untuk Membuat User Akaun Baru Untuk Windows 10 ini tanpa sambungan internet.

Tutorial Daftar User Akaun Baru Untuk Windows 10 Tanpa Internet:

Pertama, masuk control panel . Anda jangan silap ya, control panel dengan setting yang terdapat di windows 10 adalah berbeza dari segi pengaturan tetapan.
Selepas itu, masuk User Accounts  User Accounts  Manage Another Account  Add a new user in PC settings.

Seterusnya, pergi ke add someone eles to this PC  Masukkan nama Pc  Masukkan password untuk user baru  Salin semula password baru untuk user yang baharu  Klik Next  Selesai.

Demikianlah cara untuk Daftar User Akaun Baru Untuk Windows 10 Tanpa Internet ini. Sebagai pengetahuan anda, pembuatan akaun seperti cara dalam artikal ini adalah sangat berisiko tinggi apabila masalah ralat terutamanya semasa bersambung dengan internet nanti.

Rasanya, cukup sampai disini sahaja perkongsian tutorial tentang cara Daftar User Akaun Baru Untuk Windows 10 Tanpa Internet ini. Semoga artikal ini dapat membantu anda diluar sana dan jangan lupa untuk Subscribe via email disini untuk mendapatkan info kemas kini semasa.

Sekian dan terima kasih.