Khamis, 10 Mei 2018

Cara Buat Akaun Google Lengkap Menggunakkan Pc Desktop

Cara Buat Akaun Google Lengkap Menggunakkan Pc Desktop

Google akaun adalah merupakan ranking pengguna terbanyak setakat ini, malahan ia juga terkenal digunakan untuk setiap pengguna terutama untuk smartphone android. Selain android, turut serta dengan laman web, plugin dan sebagainya. Semua memerlukan google akaun sekarang ne.


Namun apa yang admin ingin kongsikan disini ialah mengenai bagaimana cara buat akaun google menggunakan desktop. Ke biasanya dekstop ini adalah menggunakan laptop/pc ya. Jadi sangat lengkap la dengan butiran-butiran yang akan perlu diisi nanti jika menggunakan versi dekstop ini. Oleh kerana itu, admin namakan tajuk artikel kita pada kali ini iaitu membuat akaun google lengkap!

Cara Buat Akaun Google Menggunakan Pc Desktop:

Tanpa membuang masa, jom mulakan ikuti tutorial yang telah saya paparkan disini. Kepada pengguna baru, pertama yang perlu anda lakukan adalah memasuki halaman rasmi di google.com.
Disini, masukkan nama untuk google akaun andaUsername (contoh: Daftarturiol) → buat kata laluan (lebih 8 angka) → retype kata laluan → Klik Next.

Selepas itu, masukkan nombor telefon bimbit anda → Masukkan recover email jika perlutarikh lahirJantinaKlik Next.

Seterusnya, Scroll bawah dan klik i agree. Sebaik-baiknya anda bacalah sebagai pengetahuan hak cipta sebagai seorang pengguna akaun google ini.

Sesudah anda klik agree, tunggu dalam beberapa minit dan selesai. Jika anda dibawah ke halaman seperti dalam gambar rajah dibawah ini, maka akaun google anda telah pun siap. Anda hanya perlu tambahkan maklumat-maklumat yang perlu sahaja lagi untuk lebih terperinci mengenai akaun google anda.

Setakat disini sahaja tutorial mengenai cara buat akaun google menggunakan pc desktop ini. Semoga artikel ini dapat membantu anda.