Khamis, 10 Mei 2018

Tutorial Cara Daftar Akaun Moonton ML

Tutorial Cara Daftar Akaun Moonton ML

Mobile legend adalah merupakan antara permainan video yang paling ramai dimainkan setakat 2018 ini. Kita boleh gunakan akaun fb, twitter ataupun google sebagai profil Mobile legend kita namun dikhabarkan ia kurang selamat apabila berlaku risiko nanti.


Baru-baru ini, mobile legend telah menubuhkan 1 akaun khas dimana ia sangat selamat digunakan kepada pemain. Malahan itu, kita akan dapat ganjaran sebanyak 200 tiket untuk akaun moonton yang baru didaftarkan. Oleh itu, admin akan kongsikan kepada anda disini tentang bagaimana cara buat akaun moonton tersebut.

Cara Daftar Akaun Mobile Legend:

Pertama, buka mobile legend anda → klik gambar profile mobile legend anda → Account Settings → Switch Account.


Selepas itu, pilih moonton account → isikan alamat emailpassword submit.

Pastikan kata laluan anda mengandungi huruf besar, kecil, bernombor dan melebihi 6 angka.
Kadang kala, pendaftaran untuk buat akaun moonton ini akan lambat. Hal ini berlaku kerana kemungkinan alamat email yang anda masukkan adalah salah atau kata laluan tidak menepati syarat. Admin recommend supaya gunakan kata laluan seperti ini 123DaftarTuriol.

Seterusnya, close mobile legends anda dan semak email yang anda telah daftarkan tadi. Klik Activate Now atau klik pautan yang telah diberikan jika butang link tidak berfungsi.


Sekarang, masuk mobile legends → pergi account settings → switch account → pilih moonton account → Bind your moonton account.


Seterusnya masukkan alamat email → kata laluan → Sign in dan selesai.


Demikianlah cara daftar akaun moonton mobile legend. Semoga tutorial ini dapat membantu anda diluar sana. Jika anda mempunyi sebarang masalah atau persoalan ka, boleh ajukan komen anda dibawah sini. Sebarang perubahan akan admin kemaskini disini Daftar Turiol.

 1. Balasan
  1. Hello :)
   Go to your ingame profile —> account settings tab —> bind account/ logging in on an existing account —> moonton account —> forgot password

   Padam
 2. Kenapa Saya Tak Boleh Log In Ke Akaun Moonton

  BalasPadam