Khamis, 3 Mei 2018

Cara Daftar Vicomi Dan Pasang Emoji Di Blogspot

Cara Daftar Vicomi Dan Pasang Emoji Di Blogspot


Vicomi adalah merupakan plugin yang setakat ini bagi saya "terbaik" untuk kita pasang butang reaksi pelawat di laman web kita. Vicomi ini sangat terbaik bagi saya kerana ia menawarkan plan perkhidmatan yang percuma serta penggunaan yang begitu ringkas tetapi padat. Ini dia result plugin dari Vicomi:

Kalau saya tidak silap, tidak lama lagi Vicomi ini akan memasang iklan di blog kepada sesiapa sahaja yang akan menggunakkan plugin vicomi. Mereka akan menumpang di blog kita untuk menampilkan iklan mereka dan kita juga akan dibayar. Separuh dari vicomi dan separuhnya lagi adalah untuk kita. Berita baik ini saya terbaca dari forum vicomi #commingSoon.

Anyware, apa-apa pun disini, saya igin kongsikan kepada anda tentang Bagaimana Cara Daftar Vicomi Dan Pasang Plugin Vicomi ini seperti mana yang telah saya pasang sebelumnya. Kepada pengguna wordpress ataupun selain daripada blogger, πŸ™πŸ™πŸ™minta maaf kerana saya tidak sediakan tutorial untuk selain daripada blogger.

Cara Daftar Vicomi Dan Pasang Emoji Di Blogspot

Pertama, daftar akaun anda di laman sesawang Vicomi

Selepas itu, klik butang Get Your Free Reaction Tools Now, selepas itu klik Get the code for HTML website dari bahagian Code For HTML Website.


Seterusnya, isikan alamat laman web → email → password. Dalam ruangan tersebut telapun disediakan http://, jadi anda hanya perlu ambil nama alamat blog anda sahaja seperti dalam gambar raja ini.


Seterusnya, salin kode nombor 1 ini ke bawah sebelum </body>. Untuk kode 2 pula, salin ke setiap post anda ataupun letakkan ke reka letak blog blogger anda.

Anda juga boleh mengatur paparan dari butang reaksi di papan pemuka Vicomi, silakan membuat semakan sendiri untuk anda lebih memahami tentang tetapan yang telah disediakan.


Kekurangan dari butang reaksi Vicomi ini adalah tidak support untuk multi laman web, maksudnya disini ialah 1 akaun, 1 klik untuk memberi reaksi butang ini.

Sekian dari Daftar Turiol mengenai Cara Daftar Vicomi Dan Pasang Emoji Di Blogspot. Sekian dan terima kasih😊😊.