Sabtu, 12 Mei 2018

Tutorial Cara Daftar Akaun Nuffnang

Tutorial Cara Daftar Akaun Nuffnang


Daftar Turiol - Nuffnang adalah merupakan pilihan kedua selain daripada google adsense. Selain nuffnang ini, ada banyak lagi sumber pilihan kedua untuk menjana pendapatan melalui pemasangan iklan ini. Namun untuk tajuk artikal kita sekarang ini, admin akan kongsikan kepada anda tentang cara daftar dan pasang iklan nuffnang ini terlebih dahulu.

Baca Juga: πŸ‘‰Senarai Pengiklanan yang terbukti membayar


Untuk pengetahuan anda, nuffnang ini lebih utamakan kepada orang malaysia ya sebab dia gunakan sistem mata wang MYR / RM. Jadi, anda jangan hairan kalau nuffnang ini tidak gunakan sistem mata wang doller walaupun berasal dari luar negara.

Cara Daftar Iklan Nuffnang Di Blog:

Langkah pertama, pergi ke laman sesawang Nuffnang.Klik Join NuffnangIsikan maklumat yang diminta dalam ruangan yang telah disediakan → Masukkan kod pengesahan (Recaptcha)  Klik next.

Selepas itu, jangan lupa untuk semak email yang telah anda daftarkan tadi sebagai pengasahan akaun nufnag anda. Buka email dari nuffnang dan klik butang active atau link yang diberi.

Baca Juga: πŸ‘‰Cara daftar (Recaptcha) Nuffnang Tidak Berfungsi


Selepas itu, masuk ke laman sesawang Nuffnang → Klik Log In atau boleh kilik butang dibawah sini secara direct to the point ke halaman log masuk. Masukkan email dan kata laluan anda → klik login.Cara pasang iklan nuffnag ini anda boleh rujuk di laman sesawang pasang turiol πŸ‘‰Disini.

Admin tidak pasangkan iklan nuffnang di laman daftar turiol sini tetapi blog admin yang satu telahpun admin pasangkan dan sekarang ne, alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupun traffic rendah.

Rasanya, setakat disini sahaja yang boleh admin kongsikan kepada anda mengenai tajuk artikal kita pada kali ini. Semoga apa yang admin sampaikan disini dapat membantu anda diluar sana. Jika anda mempunyi sebarang persoalan ka, penghargaan atau apa kah. Boleh ajukan pesanan anda di ruangan komen dibawah sini.πŸ‘‡

Sekian dan terima kasih