Selasa, 8 Mei 2018

Panduan Cara Mendaftar Tentera Malaysia Secara Online

Panduan Cara Mendaftar Tentera Malaysia Secara Online


Hai👋, selamat datang ke laman sesawang Daftar Turiol. Hari ini, admin mahu kongsikan kepada adik-adik mengenai bagaimana cara buat permohonan atau panduan mendaftar tentera Malaysia secara online.

Ini sebagai panduan kepada adik-adik la sebelum membuat permohonan dengan menggunakkan maklumat yang betul. Jadi, kepada adik-adik yang sedang tercari-cari untuk panduan cara daftar tentera malaysia ini, disinilah tapak yang sesuai untuk adik-adik tentang tapak panduan mengenai pendaftaran ini. Semoga artikal ini dapat membantu kepada adik-adik diluar sana. 

Panduan Cara Mendaftar Tentera Malaysia:

Pertama, pergi ke laman sesawang jom masuk tentera, atau boleh juga klik butang dibawah sini untuk direct to the point kepada halaman register👍.
Selepas itu, masukkan nama penuh seperti yang di dalam kad penganalan anda  No kad pengenalan tanpa (-)  email yang sah  salin balik email yang sah.

Seterusnya, masukkan kod pengesahan dalam gambar yang diberikan. Ikut seperti mana tulisan dalam gambar tersebut → Klik hantar.

Sesudah itu, semak emai anda untuk mendapatkan kata laluan yang dikirimkan.

Pergi ke laman sesawang Jom Masuk Tentera dan klik Log masuk. Atau anda juga boleh klik butang log masuk jom masuk tentera secara direct to the point dibawah sini👇.
Masukkan nombor kad pengenalan anda tanpa (-) atau jarak → kata laluan yang dikirimkan ke email anda.

---

Rasanya, setakat disini sahaja yang boleh admin kongsikan mengenai Cara Mendaftar Tentera Malaysia Secara Online ini. Jika ada info terkini mengenai pendaftaran tentang tajuk artikal ini, admin akan cuba kemaskini dari sinilah. Semoga panduan ini dapat membantu anda disana dan selamat maju jaya.

Sekian & Terima Kasih😉