Ahad, 29 Julai 2018

Cara Daftar Akaun WowApp Guna Smartphone

Cara Daftar Akaun WowApp Guna Smartphone

Sumber rujukan terbaik tentang bagaimana cara daftar akaun wowapp menggunakan smartphone android ios tanpa pc atau laptop - tutorial lengkap mengenai pendaftaran akaun berbisnes di daftar turiol sabahan blogger.


Oleh kerana blog ini adalah mempunyai kaitan antara perkongsian tutori mengenai pendaftaran. Maka ini sangat sesuai untuk admin kongsikan kepada anda mengenai tajuk artikel kita pada hari ini secara lengkap berdasarkan pengalaman dan pengetahuan admin selaku pengguna akaun wowapp semenjak 2015 lagi✌.

Apa itu Wowapp?


Berdasarkan pengetahuan admin, wowapp ini adalah merupakan aplikasi bersosial seperti whatsapp, wechat, telegram, massenger dan lain-lain namun wowapp mempunyai kelebihan tersendiri berbanding aplikasi yang selain daripadanya seperti mana yang telah admin nyatakan tadi. Secara ringkasnya, wowapp ini akan menumpang kita sebagai pengguna yang berdaftar untuk menampilkan iklan mereka. Selain daripada itu, kita sebagai pengguna yang berdaftar juga berpeluang untuk mendapatkan penghasilan ini mengikut kadar aktiviti yang telah dibuat seperti chat group, chating, bermain games, tonton video, menyelasaikan misi dan banyak lagi.
Untuk maklumat dengan lebih lagi, klik butang diatas sini untuk paparan dengan lebih lanjut mengenai pengenalan tentang wowapp ini.

Tutorial Buat Akaun Wowapp


Untuk cara daftar wowapp ini, admin berlanggan menggunakan smartphone sebagai rujukan lebih jelas kepada anda. Jadi anda jangan silap apabila semua gambar-gambar hiasan yang telah terpapar dibawah sini tidak sama dengan di desktop pc/laptop anda. Okey, direct to the point. Baca sahaja dan ikuti langkah-langkah cara daftar akaun wowapp guna smartphone ini seperti mana yang telah admin sediakan dibawah sini.

1.   Pertama, sila pergi ke laman web rasmi wowapp atau klik butang dibawah sini untuk pergi ke laman web rasmi wowapp.

2.   Selepas itu, masukkan email address ⇒ username seperti daftarturiol ⇒ cipta kata laluan lebih kurang 6 atau lebih perkataan ⇒ tulis semula kata laluan anda ⇒ tulias kod pengesahan, ikut seperti dalam gambar rajah yang diberi ⇒ klik Create Account apabila sudah selesai.


3.   Seterusnya, anda akan dibawa halaman seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Masukkan Username atau Email yang telah anda buat tadi ⇒ kata laluan ⇒ klik Sign in. Sesudah sahaja anda log masuk, anda akan diminta untuk memasang aplikasi WowApp di smartphone anda. Hanya klik butang Get It On Google Play sahaja untuk mendapatkan aplikasi wowapp yang rasmi.


4.   Sesudah anda memuat turun aplikasi tersebut. Buka dan masukkan emailkata laluanSign In ⇒ klik Start.


5.  Dalam bahagian sini, anda diminta untuk membuat maklumat peribadi ringkas mengenai profil WowApp anda seperti mana yang diminta dalam ruangan kosong dan masukkan gambar profil anda jika perlu.


6.   Selepas itu, WowApp ini juga meminta pengesahan dari nombor telefon anda yang masih aktif untuk tujuan kecemasan. Apabila mengalami sebarang kemuslihatan atau anda meminta sebarang pertolongan nanti, segala pengesahan akan berpandukan nombor telefon anda sahaja yang telah didaftarkan sekarang ini.


Jika anda mengikuti segala tutorial dalam artikel ini. Anda akan menjadi refferal saya, admin ingin mengucapkan ribuan terima kasih dan "i want to say hye", salam kenal nanti di wowapp!

Rasanya setakat disini sahaja yang boleh admin sampaikan mengenai tajuk artikel kita pada kali ini. Syabas dan kini anda sebagai seorang pengguna wowapp! Jika anda mempunyai sebarang persoalan, luahan ataupun sebagainya. Jangan malu-malu untuk komen di ruangan bawah sini, sekian dan terima kasih.