Jumaat, 27 Julai 2018

Cara Semak Baki Kuota Internet Untuk Maxis Postpaid

Cara Semak Baki Kuota Internet Untuk Maxis Postpaid

Bagaimana cara semak balance baki kuota internet untuk maxis postpaid, Panduan Maxis postpaid jumlah Kuota internet yang tersisah.


Apa itu Maxis Postpaid?


Dari segi fahaman admin. Maxis adalah merupakan perkhidmatan di malaysia yang berfungsi untuk kita berhubung sesama pengguna lain dengan menggunakan teknologi terkini. Dan fungsi sebagainya la. Namun untuk maxis postpaid, ia melibatkan akaun bank untuk pengisian kredit, pembelian serta pengurusan lain-lain la. Terdapat banyak lagi namun anda boleh semak di sini untuk lebih lanjut Maxis Support

Berbalik kepada tajuk artikel kita pada hari ini, cara semak baki Kuota internet maxis postpaid ini sangat mudah tetapi kemungkinan besar panduan ini sangat berguna untuk anda yang mungkin sedang tercari-cari sekarang ini mengenai bagaimana cara semak baki kuota internet maxis postpaid, lihat langkah dibawah ini untuk cara semak.

Cara Semak Kuota Maxis Postpaid:

  • Langkah pertama dail secara direct to the point *100*7*1#.
  • Selepas itu, paparan akan keluar dan pilih nombor 1 ( check status ).

Sesudah anda memilih bahagian 1. Maka paparan maklumat mengenai baki kuota internet, kredit dan sebagainya akan terpapar disitu.


Rasanya setakat disini sahaja yang boleh admin kongsikan kepada anda mengenai cara semak baki kuota internet untuk maxis postpaid ini. Semoga artikel ini dapat membantu anda di sana.