Selasa, 31 Julai 2018

Tutorial Cara Daftar Akaun Shopee Di Smartphone

Tutorial Cara Daftar Akaun Shopee Di Smartphone

Assalamualaikum, hai dan selamat menjejakkan layaran anda di sini Daftar Turiol. Artikal pada kali ini adalah admin ingin membahas mengenai Shopee dalam kategori Bisnes akaun mengenai bagaimana cara daftar buat akaun shopee online shopping menggunakan android ios smartphone tanpa pc.


Memandang kan blog ini adalah merupakan perkongsian segala tutorial mengenai pendaftaran akaun juga. Maka disini sangat sesuai untuk admin kongsikan kepada anda mengenai Cara Daftar Akaun Shopee Secara Lengkap Di Smartphone berdasarkan pengalaman sejak membeli-belah barang di shopee setiap waktu bila perlu. Jadi, di sini tidak ada yang perlu dirisaukan lah mengenai shopee, you nak soal sedalam-dalam pun boleh asalkan tidak lari tajuk la.

Apa itu shopee?


Mungkin ada di antara mereka yang baru berkenalan dengan benda ini, oleh itu sangat wajar jugalah untuk admin terangkan secara ringkas mengenai shopee ini. Okey, shopee ini adalah merupakan tempat untuk kita membeli-belah barangan secara atas talian la. Dari pandangan admin sebagai orang yang boleh dikatakan kerap membeli barang dari shopee ini. Rasanya untuk local malaysia sahaja tau yang kebanyakan berniaga disini, untuk global pula kurang. Walaupun begitu masih dikatakan terbaik lah. Untuk maklumat dengan lebih terperinci mengenai shopee ini, boleh rujuk dengan menekan butang dibawah sini.

Cara Daftar Shopee Di Smartphone


Untuk halaman ini, anda jangan silap kerana artikal untuk halaman ini adalah tutorial mengenai cara daftar shopee di smartphone. Jika anda tercari-cari untuk pendaftaran menggunakan pc, boleh rujuk disini dengan mengklik butang yang disediakan dibawah sini:


Okey, kita direct to point la ya. Baca sahaja dan ikuti langkah seperti mana yang telah admin sediakan tutorial dibawah sini.

1. Klik pautan ini untuk memuat turun aplikasi shopee rasmi di google play.

2. Selepas itu, buka aplikasi shopee, pilih bahasa yang anda ingin gunakan. Seterusnya pergi ke tab dan klik Sign Up untuk buat akaun!

3. Untuk bahagian Sign Up akaun di Shopee Online Shopping ini. Admin cadangkan supaya gunakan nombor telefon anda untuk mendaftar kerana ia lebih mudah, selamat dan memudahkan perhubungan antara Penjual.

Sesudah anda daftar akaun anda. Pergi ke tab  dan pilih My Account untuk setup dengan lebih terperinci!

4. Seterusnya, pilih My AddressesAdd a new address. Kenapa ini perlu kita buat dengan segera dan lebih teliti untuk bahagian ini kerana alamat inilah yang akan dirujuk oleh penjual nanti apabila anda membeli barang disini shopee.

5. Jika sudah selesai, semak balik kerana ini sangat penting ya. Apabila anda membeli barang nanti, pastikan ia menjadi pembaharuan automatik alamat anda pada bahagian penghantaran barang. Lihat sahaja contoh seperti dalam gambar latar akaun admin dibawah ini .

Jika okey, maka selesai lah sudah akaun shopee anda diciptakan! Jika anda membeli barang nanti, jangan lupa gunakan kode ini MADSA225 untuk mendapatkan bonus potongan barang sebanyak RM7 di bahagian ini:
Rasanya setakat disini sahaja yang boleh admin kongsikan kepada anda mengenai tajuk artikel kita pada hari ini. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan, luahan, penghargaan ataupun suka-suka. Boleh ajukan komen anda di ruangan dibawah sini  .Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana. TQ!