Isnin, 3 September 2018

Bagaimana Cara Semak Bil Astro

Bagaimana Cara Semak Bil Astro

Bagaimana macam mana cara kita semak, bayar bil, beli saluran atau buat pembaharuan ASTRO secara online. Gunakan smartphone sahaja pun sudah cukup untuk semak bil astro kita. Tak perlu buang masa, tenaga. cukup dengan hanya jari-jamri kita sahaja yang bermain untuk menguruskanya. Lihat disini hanya di daftar turiol.


Assalamualaikum, selamat pagi petang malam dan salam sejahterah semua saya ucapkan kepada pembaca-pembaca yang di kasihi sekalian. Hari ini admin mahu kongsikan kepada anda mengenai tajuk artikel kita pada kali ini iaitu Bagaimana Cara Semak Bil Astro. Mungkin ini sudahpun dikenali secara meluas dikalayak ramai akan tetapi ada juga mereka yang diluar sana tercari-cari mengenai benda ini.

Bercakap mengenai bill ASTRO semua pun tahu tapi buat tak tahu je apabila notis pemberitahuan dha sampai. Banyak alasan yang mengatakan bahawa sibuk dengan kerja la, sudah bayar la, lalalala laa dan beribu-ribu alasan lagi sampai satu masa Astro akan memutuskan siaran anda. Tak perlu risau, tak perlu pening-pening memkirkan benda ini dan tak perlu buang masa dan tenaga untuk membayar bil astro kita ini.

Astro kini telahpun menyediakan dua cara semak bil yang sangat mudah dan sistematik, jadi tak perlu tunggu surat bil astro sampai ke rumah nanti, tak perlu la sibuk-sibuk membayar apabila Astro membuat pemotongan siaran anda nanti.

Bagaimana Cara Semak Bil Astro?

Terdapat dua cara untuk semak bil astro ini, pertama adalah semak secara SMS dengan menggunakan nombor akaun astro anda dan hantarkan kepada 33310. Contohnya seperti ini:
ASTRO</jarak>BAL</jarak>AC</jarak>NOMBOR AKAUN ASTRO ANDA

exp: ASTRO BAL AC 123412341234

Jika anda lupa dengan nombor akaun astro anda, tiada masalah. Gunakan cara ini iaitu menggunakan nombor kad pengenalan (IC) anda dan hantarkan kepada 33310.

Cara kedua adalah semak secara online, cara ini anda perlu mendaftar terlebih dahulu di laman web rasmi astro sebelum semak. Dalam bahagian pendaftaran tersebut, anda akan diminta mengisi butiran-butiran seperti nombor akaun astro anda dan lain-lain la. Jika sudah berjaya nanti tinggal hanya log masuk dan semak sahaja lagi.


Jika anda masih belum mempunyai akaun astro di laman web rasmi astro dan ingin meminta pertolongan atau mentor untuk membuat akaun. Tak perlu risau kerana disini admin telahpun siapkan tutorial mengenai Bagaiman cara buat akaun astro secara online disini.


Setelah adanya kemudahan ini, tiada alasan lagi untuk anda beri alasan sibuk la, tidak ada masa untuk semak bil astro la. Sekarang ne serba boleh sudah bro, hanya perlu semak melalui jari-jemari sahaja, pilihan di tangan anda. Selamat membayar bil astro.

Jika anda mempunyai sebarang persoalan ka, pertanyaan, ulasan ataupun sebagainya. Jangan malu untuk tinggalkan pesanan anda disini. Segala masa free nanti akan admin dimaklum balas kemudian. Sekain dan terima kasih .