Isnin, 24 September 2018

Tutorial Bagaimana Cara Buat Akaun Skrill Secara Lengkap

Tutorial Bagaimana Cara Buat Akaun Skrill Secara Lengkap

Daftar Turiol panduan lengkap mengenai tutorial langkah-langkah Bagaimana macam mana apa Cara mengaktifkan aktif active verify verifying tips Buat bikin reka sign up daftar mendaftar cipta pasang account akun card online Akaun Skrill online dalam kategori bisnes online.


Assalamualaikum, selamat pagi petang malam dan salam sejahtera buat semua kepada pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Artikel untuk kali ini membincang kan mengenai "Bagaimana cara kita buat akaun skrill" dalam kategori akaun bank dan bisnes akaun. Sememangnya cara ini sangat mudah tetapi amat berguna untuk generasi kita pada masa akan datang kelak, sehubungan dengan itu, cara pendaftaran akaun ini amat berbeza berbanding pendaftaran biasa. Ia melibatkan maklumat-maklumat penting seperti akaun bank, maklumat diri anda dan sebagainya.

Apa Itu Skrill?

Sebagai pengenalan ringkas. Skrill adalah merupakan sebuah tempat untuk e-dagang ataupun lebih dikenali sebagai altinatif selain menggunakan pusat pembayaran utama. Skrill lebih kurang sama sahaja dengan akaun bank biasa seperti CIMB, My Bank2u dan lain-lain lagi. Kebanyakan tempat berbisnes secara atas talian ini ada hubungan kait antara skrill ini seperti Trading, e-dagang yang berkaitan, pengiklanan dan banyak lagi.

Oleh itu, amat rugi lah seorang bisnes MAN itu jika tidak mempunyi akaun Skrill ini, pendaftaran benda ne adalah percuma. Cuma admin sengaja membuat tutorial "cara buat akaun skrill" ini kerana merupakan benda yang penting jugalah untuk rujukan kita pada masa akan datang nanti serta merupakan langkah pendaftrana yang agak rumit sedikit berbanding pendaftaran biasa. hehehehe

Jika anda ingin mengetahui perihal tentang benda ne dengan lebih terperinci, anda boleh rujuk dalaman yang telah admin sediakan dibawah sini dengan cara klik butang "Baca Lagi" dibawah sini:


Macam Mana Cara Buat Akaun Skrill?

Di sinilah tempat yang sesuai untuk anda membuat rujukan mengenai bagaimana cara buat akaun skrill ini. Pesanan admin disini, jangan daftar tergesa-gesa, lihat dulu rujukan di sini sebelum mendaftar dengan menggunakan maklumat yang betul. Peringatan ini sebagai langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan daripada kesilapan maklumat, kekeliruan dan risiko lah. Jadi amat baik untuk anda buat rujukan terlebih dahulu sebelum mendaftar.

Disini, anda jangan silap apabila gambar latar tidak sama dengan paparan anda sekarang ini. Admin gunakan pc version browser Uc Browser terbaru. Admin tidak gunakan smartphone untuk mendaftar kerana admin nak mendaftar akaun skrill ini secara lengkap. Kalau guna smartphone boleh juga dengan cara menggunakan chrome dan tukar kepada Desktop Site.

Pertama, pergi ke halaman rasmi Skrill ini dengan cara mengklik butang "daftar skrill" dibawah sini:


Selepas itu, masukkan email anda dan kata laluan sebanyak 8 atau lebih perkataan.


Seterusnya, langkah kedua adalah memasukkan nama dan tarikh lahir anda.


Langkah ketiga adalah meletakkan negara yang anda sedang duduki sekarang ini dan mengatur mata wang yang akan digunakan untuk akaun ini.


Langkah keempat adalah memasukkan alamat anda. Gunakan alamat yang betul, kalau boleh gunakan alamat surat menyurat anda bagi memastikan penghantaran card skrill nanti tersampai kepada anda.


Langkah terakhir adalah memasukkan nombor telefon anda yang aktif sebagai pengesahan akaun skrill anda nanti. Seterusnya, klik mark pada bahagian reCaptcha dan ruangan pensyaratan.


Selepas sahaja anda klik butang Open Account tadi, akan terpapar seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Di sini apa yang perlu anda lakukan adalah klik "Turn On Authentication".


Pertama, Download dan install Apps Skrill ini di Google play atau App Store. Selepas itu buka apps yang anda download tadi. Selepas itu scan code di bahagian nombor 2 ini dengan menggunakan apps skrill ini. Jika sudah maka langkah terakhir adalah memasukkan pin pengesahan dari apps yang telah anda scan tadi.


Selepas itu, kembali semula ke halaman Turn On Authentication ini dan klik Create Pin. Ingat nombor pin yang anda cipta tadi kerana ia sangat berguna untuk urusan yang melibatkan akaun skrill ini.


Jika sudah selesai, makan paparan akan muncul seperti dalam gambar raja di atas ini. Di sini anda hanya perlu :verify your account" dengan cara deposit seberapa banyak sahaja dan akaun skrill ini menang.

Rasanya, setakat di sini sahaja yang boleh admin kongsikan mengenai tajuk artikal kita pada hari ini. Semoga apa yang disampaikan di sini Daftar Turiol dapat membantu anda diluar di sana. Selamat mencuba dan jangan lupa share kepada rakan-rakan anda. Jika tidak menjadi masalah, follow laman web ini dengan cara subscribe via email anda sebagai tanda support kepada kami untuk blog #MALAYSIA comel ini. Peace ✌✌ hehehehe
Sekian dan PAPAI👋!