Selasa, 18 September 2018

Cara Saya Daftar Akaun Moonton Update 2018 Mobile Legends

Cara Saya Daftar Akaun Moonton Update 2018 Mobile Legends

Begini Bagaimana how to macam mana apakah cara sign up saya buat bikin reka cipta akaun akun account tidak bisa daftar moonton monton ml mobile legend update 2018 terbaru di smartphone dengan mudah hanya di daftar turiol.


Assalamualaikum, selamat pagi petang malam dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Pada kesempatan ini, saya nak kongsikan kepada anda mengenai tajuk artikel kita pada hari ini iaitu Bagaimana cara buat akaun moonton mobile legends. Sememangnya cara ini sangat mudah sekali tetapi ada kemungkinan mereka yang diluar sana mengalami situasi yang sama seperti tidak bisa buat akaun moonton di mobile legend.

Dari pengalaman, admin sendiri pun merasai perkara yang sama iaitu tidak dapat buat akaun moonton la, padahal sudahpun admin clear data, format serta uninstall dan install balik tetapi hasilnya sama sahaja. Cara fix masalah ini admin dapati baru-baru ini dengan cara seperti dalam perenggan dibawah ini.

Bagaimana Cara Buat Akaun Moonton?

Dari pengalaman admin yang telah berjaya buat akaun moonton ini. Pertama admin upgrade telefon ini yang sebelumnya lollipop kepada nougat android 6.0. Ram sebanyak 3gb dan storage sebanyak 32Gb serta 1.5GHz. Jenis telefon pintar ini adalah low budget ya. Harga sangat berpatutan dan boleh dapatkan di e-dagang yang berkaitan.
Selepas itu, install mobile legend dan mainkan seperti biasa. Sesudah cukup level untuk pendaftaran. Buat akaun moonton dengan cara pergi ke account settings ⇨ klik moonton akaun .Seterusnya, isikan email anda dan kata laluan. Admin cadangkan gunakan kata laluan seperti ini: Abc-2018 bagi memastikan pelancaran pembuatan akaun moonton ini.


Seterusnya, semak email anda untuk pengesahan. Dalam email tersebut berisi kan link dan butang "Active now". Klik butang tersebut atau link dan akaun moonton anda akan berjaya disahkan.
Kembali semula ke mobile legend anda dan login dengan moonton. Isi kan email dan kata laluan seperti mana butiran yang telah anda buat tadi.


Selepas itu, siap dan semak inbox mobile legend anda untuk dapatkan tiket sebanyak 200. Itulah dia pengalaman admin untuk buat akaun moonton mobile legend ini.

Secara kesimpulan, pembuatan akaun moonton mobile legend (ML) ini memerlukan beberapa peringkat untuk ruangan storage halaman moonton. Jika kita menggunakan telefon pintar yang mempunyai 1gb ram. Mungkin ini tidak support kerana mobile legend sekarang ini memakan ram sebanyak 700mb ke atas. Jadi agak sukar untuk membuka halaman baru. Secara dasarnya, admin cadangkan pembuatan akaun moonton haruslah mempunyai kriteria ini:
  • - 1.8Gb ke atas
  • - 16gb storage
  • - 1.4Ghz ke atas

Kurang dari senarai diatas ini. Jangan harap boleh mendaftar dengan akaun moonton mobile legends ya.

Rasanya, setakat di sini sahaja yang boleh admin kongsikan untuk tajuk artikel kita pada kali ini iaitu bagaimana cara buat akaun moonton update 2018 terbaru. Semoga apa yang disampaikan dapat membantu anda di sana dan jangan lupa untuk langgan blog daftar turiol ini bagi mendapatkan pemberitahuan dengan pantas nanti. Sekian dan terima kasih.