Selasa, 18 September 2018

Cara Mendaftar Blog Kita Ke Mobicow

Cara Mendaftar Blog Kita Ke Mobicow

Daftar turiol sumber rujukan tutorial mengenai macam mana bagaimana Cara kita Mendaftar Blog laman web Kita Ke di pasang buat buka akaun Mobicow sumber altinatif selain google AdSense tempat menjana pendapatan web site terbaik untuk responsive Mobil laman web Sabah malaysia.


Assalamualaikum, selamat pagi petang malam dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang admin kasihi sekalian. Artikel untuk kali ini membincang kan mengenai sumber altinatif google AdSense iaitu MOBICOW dalam kategori bisnes online, bisnes akaun, PTC dan tutorial. Jadi jika anda tercari-cari mengenai tajuk artikel kita sekarang ini "Cara Mendaftar Blog Kita Ke Mobicow" maka di sinilah tempat yang sesuai untuk anda membuat rujukan sebelum mendaftar ke akaun yang sebenar.

Apa itu Mobicow?

Secara ringkasnya, mobicow adalah merupakan sumber altinatif google AdSense. Maksud admin di sini ialah mereka-mereka yang sering ditolak dan tidak diterima oleh google AdSense. Jika anda mengalami situasi tersebut, jangan putus asa kerana terdapat banyak lagi tempat peluang untuk kita menjana pendapatan dengan blog kita selain google AdSense ini.

Berbalik kepada pengenalan Mobicow. Secara dasarnya mobicow adalah jenis iklan PTC (Pay To Click) dan CPM. Maksudnya di sini ialah pelawat yang hanya masuk ke blog kita akan dapat $ dan pelawat yang klik iklan mobicow di blog kita akan dapat $ dengan lebih lagi. Jadi sumber iklan mobicow ini tidaklah mengecewakan sangat kerana kita sebagai seorang penerbit akan dibayar juga walaupun tidak ramai pelawat yang mengklik iklan mobicow bahkan tidak mengklik iklan tersebut pun dapat $.

Untuk pengetahuan anda juga, iklan mobicow ini mengambil keutamaan kepada traffic yang menggunakan mobil ya serta laman web yang support dengan mobil responsive. Oleh itu, sebelum anda mendaftar ke iklan mobicow ini, semak terlebih dahulu blog anda adakah layak untuk mendaftar ke iklan mobicow ataupun tidak. Jika layak, maka mudahnya anda mendaftar ke iklan mobicow tanpa ada sebarang masalah.

Cara Daftar Iklan Mobicow.

Sebelum anda memasang iklan Mobicow ini ke blog anda, buat akaun terlebih dahulu. Caranya adalah seperti dalam tutorial dibawah sini:

Pertama, pergi ke laman web rasmi mobicow di sini dengan cara klik butang "lawati laman web" dibawah sini:
Selepas itu, paparan akan muncul seperti dalam gambar rajah dibawah sini. Isi kan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama anda, email, nombor telefon, website dan sebagainya. Jika dilihat yang bertanda (*) maka itu adalah butiran yang wajib diisi untuk kehendak mereka!


Jika sudah selesai STEP 1, sila klik next.


Untuk STEP 2 pula, anda kena isi kan butiran seperti alamat website anda, jumlah trafik dan jenis blog anda. Jumlah trafik ini (monthly mobile visitor) bermaksud berapakah pengunjung blog anda yang menggunakan telefon pintar dalam sebulan. Cara ini anda boleh buat dengan melihat statik penunjunag anda di blog report atau pergi ke google analisis. Kalau menggunakan blogger repot, pergi ke Stats ⇨ Audience.


Selepas selesai sahaja step 2. Seterusnya ialah step 3, dalam bahagian ini anda kena baca terma dan syarat sebagai seorang penerbit pengiklanan mobicow lah. Kalau sudah baca taip je Yes dalam ruangan persetujuan terma dan syarat mobicow and then klik SIGN IN!


Seterusnya, anda akan dibawa ke halaman baru iaitu terma dan syarat sekali lagi. Cara ini anda boleh klik I ACEEPT pada paparan sebelah kiri anda.


Selepas sahaja anda klik butang I ACEEPT maka proses review akan berlaku. Proses ini mengambil masa lebih kurang 1 atau 2 hari ya. Sementara itu, tetap kan maklumat dan butiran yang boleh diisi seperti kategori laman web, lain-lain dan SAVE.


Seandainya laman web anda diterima dalam proses review dari pengiklanan Mobicow ini. Maka anda akan mendapat email seperti dalam gambar rajah dibawah sini:


Dari segi pengalaman, admin cuba daftarkan blog daftar turiol ini ke mobicow beberapa minggu yang lalu dan alhamdulillah tidak sampai 24jam blog ini telahpun diluluskan oleh mobicow. Mudah sangat kerana jenis blog ini merangkumi mobil responsive dan jumlah trafik yang menggunakan browser mobil agak lumayan juga. hehehe

Rasanya setakat di sini sahaja yang boleh admin kongsikan kepada anda mengenai tajuk artikel kita pada kali ini Cara Mendaftar Blog Kita Ke Mobicow. Semoga apa yang di kongsikan sangat berguna untuk anda di sana dan don't copyright writter. Hargailah karya orang jika anda ingin dihargai kelak. Peace✌️!!!

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, apa-apa pesanan ka. Boleh tinggalkan pesanan anda di ruangan komen yang disediakan dibawah sini. Sekian dan terima kasih.