Rabu, 12 September 2018

Tutorial Cara Buat Akaun Cimb Bank Online Banking

Tutorial Cara Buat Akaun Cimb Bank Online Banking

Sumber rujukan dari daftar turiol mengenai cimb bank Panduan Tutorial bagaimana macam mana nak Cara membuat Buat reka daftar cipta bikin pasang buka Akaun akun Cimb Bank Online Banking bankin in sebagai perkongsian pengalaman mendaftar akaun cimb bank secara online sebelum anda mendaftar dengan menggunakan maklumat yang betul.


Assalamualaikum, selamat pagi petang malam dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Artikel kita pada hari membincang kan mengenai topik perkongsian pengalaman admin sendiri semasa membuat akaun cimb bank Online beberapa bulan yang lalu 2018.

Sememangnya, pendaftaran ini akan dibantu oleh pekerja cimb bank tersebut selepas sahaja anda berjaya membuat pendaftaran akaun pertama cimb bank anda ke kaunter pendaftaran. Akan tetapi terdapat segelintir pekerja yang mungkin malas untuk membantu anda membuat akaun online cimb bank ini secara terus. Oleh itu, jika anda mengalami situasi tersebut, jangan risau dan jangan marah kerana di sini admin telahpun siapkan rujukan untuk anda membuat akaun cimb bank ini untuk online banking. Lihat tutorial dibawah sini.

Tutorial buat akaun Cimb bank Online Bankin?

Sebelum anda mengikuti tutorial ini, sila pastikan anda menggunakan browser full support dengan JavaScript dan keadaan rangakain yang baik. Contohnya Google chrome, firefox dan opera.
Selain daripada senarai di atas, jangan guna kerana kemungkinan besar anda akan mengalami ralat nanti semasa membuat akaun.

Pertama, sila masuk ke laman web rasmi CIMB BANK dengan cara klik butang "pergi" dibawah sini.
Selepas itu, paparan akan muncul seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Di sini pilih Cimb Atm, debit & credit card ➨ masukkan nombor 16 digit card cimb bank anda di ruangan card number. Seterusnya, masukkan 6 digit ATM PIN akaun anda ➨ isi kan captcha  mark ruangan setuju terma dan syarat  klik next.


Selepas itu, ruangan untuk cimb clicks id adalah username anda, contohnya daftarturiol. Seterusnya isi kan kata laluan anda sebanyak lebih dari 8 perkataan dan re enter password maksudnya masukkan semula kata laluan anda  Mother's Maiden Name maksudnya inikan nama penuh ibu anda  masukkan email anda  Create your secure word maksudnya nama glamor anda atau nama panggilan akaun cimb bank online nanti.


Seterusnya, abaikan bahagian Enter your introduce's details (optional). Ini hanya untuk staff pekerja bank cimb saja.

Sesudah itu, klik next dan anda akan menerima sms dari cimb bank yang berisi kan kod pengesahan (OTP) untuk dimasukkan ke ruangan yang telah disediakan. Sesudah anda isi kan kod pengesahan tersebut. Tahniah kini akaun cimb bank online banking anda telahpun berjaya dicipta. Maaf kerana saya tidak sediakan gambar untuk bahagian ini atas lupa screenshot dulu. Hihihi


Itulah dia cara untuk kita buat akaun cimb bank online ini. Jika anda mempunyai sebarang masalah ka, persoalan atau sebagainya. Boleh komen kat bawah sini dan insyallah jika online sekarang ini. Admin akan cuba maklum balas secepat yang mungkin. Sekian dan terima kasih.