Ahad, 24 Februari 2019

Tutorial Cara Daftar Akaun Yandex Webmaster

Tutorial Cara Daftar Akaun Yandex Webmaster

Tutorial bagaimana cara daftar, buat ataupun buka akaun Yandex webmaster, langkah-langkah membuat akun Yandex webmaster terbaru, daftar account blogger untuk submit url di mesin carian yandex webmaster.

Yandex

Sebagai pengetahuan ringkas, Yandex webmaster adalah sama seperti Google Webmaster dan juga bing webmaster yang mana berfungsi untuk menerima dan menghantar laman web kita ke mesin pencarian Yandex search agar laman web kita dapat dicari dari mesin pencarian tersebut. Ramai yang tak buat langkah penting ini padahal inilah misi utama bagi seorang bloging agar pencari dapat mencari rujukan mereka melalui mesin pencarian ini.

Bagaimana Cara Daftar Akaun Yandex Webmaster?

Oleh itu, elok lah admin kongsikan kepada anda mengenai Bagaimana cara buat akaun Yandex Webmaster di sini Daftar Turiol bagi mereka yang memerlukan rujukan mengenai pendaftaran akaun Yandex Webmaster. Sila lihat tutorial dibawah sini secara bertulis dan bergambar:

Baca Juga:
Cara pasang Yandex Webmaster Untuk Blogger

Pertama, sila vist laman web rasmi Yandex webmaster untuk pendaftaran dengan cara klik butang "Vist Link" dibawah sini:


Selepas itu, klik login.

yandex

Klik Registration.

yandex

Masukkan butiran-butiran yang diperlukan. Enter a login bermaksud username anda. Masukkan nombor telefon anda yang sah kerana pengesahan ini melalui nombor telefon, bukan email!

Yandex

Selepas anda klik confirm. Kod pengesahan akan dihantar ke nombor telefon anda. Masukkan kod tersebut dan klik Accept.

Cara Daftar Yandex Webmaster

Siap, begitulah cara daftar akaun Yandex Webmaster. Untuk langkah selanjutnya, anda boleh baca halaman ini:

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, persoalan dan sebagainya. Jangan malu untuk tanggal kan ulasan anda pada ruangan komen yang telah admin sediakan dibawah sini. Sekian dan terima kasih.