Isnin, 25 Februari 2019

Tutorial Cara Daftar Akaun Bing Webmaster

Tutorial Cara Daftar Akaun Bing Webmaster

Tutorial rujukan belajar cara membuat pendaftaran akaun di Bing Webmaster lengkap secara bertulis dan bergambar, langkah-langkah cipta akaun bing webmaster terbaru.

akaun bing webmaster

Bagi mereka yang sedang mencari rujukan secara bertulis dan bergambar mengenai Cara Daftar Akaun Bing Webmaster. Sila semak di sini kerana pendaftaran ini sangat lah mudah tetapi ada juga di antara segelintir mereka yang belum tahu bagaimana cara buat akaun bing webmaster ini. Oleh sebab itu, elok lah admin kongsikan kepada anda di sini mengenai tajuk artikel kita pada kali ini.

Tutorial Cara Buat Akaun Bing Webmaster:

Pertama, sila pergi ke laman web rasmi Bing Webmaster dengan cara klik butang "Vist Link" dibawah sini:


Selepas itu, anda akan lihat seperti dalam gambar rajah dibawah sini. Sila klik Sign Up.

akaun bing webmaster


Seterusnya, anda akan dibawa untuk membuat pilihan sama ada sambung kan kepada microsoft akaun, Gmail akaun ataupun Facebook akaun untuk membuat pendaftaran bing webmaster. Terpulang, bagi admin, admin gunakan akaun gmail agar mudah dan selesa untuk membuat urusan.

akaun bing webmaster

Selepas itu, anda akan dibawa masuk ke halaman seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Di sini, sila masukkan url blog anda seperti ini http://daftarturiol.blogspot.com dan klik ADD. Tunggu dalam masa 2-3 hari untuk proses permohonan selesai dan mula untuk menggunakan perkhidmatan dari bing webmaster.

akaun bing webmaster

Rasanya setakat di sini sahaja yang boleh admin kongsikan kepada anda mengenai tajuk artikel kita pada kali ini, jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya, jangan malu dan jangan segan untuk tanggal kan ulasan anda pada ruangan komen yang telah admin sediakan dibawah sini. Sekian dan terima kasih.