Jumaat, 22 Februari 2019

Domain Tk Diterima Oleh Google Adsense?

Domain Tk Diterima Oleh Google Adsense?

Domain Tk adalah domain percuma yang telah disajikan oleh Freenom. Kita boleh gunakan secara percuma domain ini dalam jangka masa yang singkat iaitu hanya 3 bulan sahaja. Lebih dari itu, berbayar lah. Namun, bagaimana pula masa depan blog anda dengan Google AdSense setelah menggunakan Domain Tk ini?

Domain Tk Diterima Oleh Google Adsense?


Ramai dalam forum mengatakan bahawa domain tk ini tidak diterima oleh Google AdSense dan anda juga komen positif bahawa blog tk diterima oleh google AdSense. Kenapa macam tu ya?

Domain Tk Diterima Oleh Google AdSense?

Bagi Admin sendiri, blog domain tk pun diterima juga bha oleh google AdSense. Kenapa sebab ada tak kamu nampak syarat dan peraturan oleh Google Adsense mengenai penggunaan domain? tida kan. Haaaa, jadi secara kesimpulannya Domain Tk pun diterima oleh google AdSense. Ada satu blog torrent menggunakan domain Tk yang terpasang oleg iklan google AdSense admin nampak secara sekilas pandang baru-baru ini. Tetapi sayangnya admin tidak ingat alamat blog tersebut.

Admin sudah review dan pernah menggunakan domain percuma ini, jadi secara kesimpulannya. Admin tahu apa kekurangan menggunakan domain percuma dari Freenom ini. Antara kekurangan menggunakan domain percuma dari freenom ini ialah:
  • Google Webmaster (Sangat Lama / tidak menerima) submit sitemap untuk blog domain tk.
  • Artikel anda tidak akan muncul di halaman pencarian google search walaupun tajuk artikal anda adalah yang pertama diterbitkan.

Rasanya itu sahaja kelemahan menggunakan domain percuma dari Freenom ini. Untuk mendapatkan domain Trusted, anda boleh membeli dari laman web GoDADDY serendah RM4.00 sahaja mengikut promosi yang disediakan. Jadi, secara kesimpulannya, kita boleh mendaftar Google AdSense menggunakan domain percuma dari freenom. Sekian dan terima kasih.