Sabtu, 23 Februari 2019

Perbezaan Akaun Hosted Dengan Non-Hosted

Perbezaan Akaun Hosted Dengan Non-Hosted

Review mengenai perbezaan antara akaun blog hosted dengan akaun blog non-hosted, maksud akun hosted dengan akun non-hosted secara ringkas yang melibatkan kesan jangka masa panjang untuk Account Website.

Beza akaun hosted dengan non-hosted

Mungkin anda sedang tercari-cari jawapan ini iaitu apakah perbezaan antara akaun hosted dengan non-hosted. Sebagai seorang yang memiliki laman web, perkara ini mesti kita ketahui kerana ini melibatkan kesan jangka masa panjang laman web kita.

Oleh itu, elok lah admin kongsikan kepada anda di sini secara ringkas mengenai apakah perbezaan antara akaun hosted dengan non-hosted di sini DaftarTuriol.com .

Perbezaan Antara Akaun Hosted Dengan Non Hosted:
Akaun Hosted Akaun Non Hosted
Akaun yang masih dalam penjagaan atau kawalan dari pihak atasan. Akaun bebas daripada sebarang kawalan dari pihak atasan.
Tidak dapat mengakses beberapa aktiviti / tools. Boleh mengakses apa juga aktiviti / tools pemasangan
Contoh: blogname.blogspot.com ,blogname.wordpress.com ,blogname.wix.com Contoh: blogname.com ,blogname.net ,blogname.gov
Dianggap masih dalam pembelajaran lebih profesional, dihormati dan dilihat seperti lebih serius
Antara perbezaan yang paling ketara antara akaun hosted dengan non-hosted adalah tidak diterima dari segi syarat dan peraturan untuk pendaftaran sebuah pengiklanan. Contohnya iklan Propellerads. Pengiklanan ini hanya menerima alamat url blog yang memiliki domain sahaja (akaun non-hosted). Contohnya seperti domain daftarturiol.com. Untuk akaun hosted seperti daftarturiol.blogspot.com / daftarturiol.wordpress.com adalah tidak diterima langsung kerana tidak melepasi syarat dan peraturan yang diminta oleh pengiklanan tersebut.
Jika anda mempunyai sebarang penambahan, persoalan, pertanyaan dan hal-hal lain. Sila tanggal kan ulasan anda pada ruangan komen yang telah Admin sediakan dibawah sini. Sekian dan terima kasih.