Sabtu, 22 Jun 2019

Cara Bayar Bil Elektrik SESB Secara Online Guna Cimb

Cara Bayar Bil Elektrik SESB Secara Online Guna Cimb

Rujukan Mengenai bagaimana cara kita membuat pembayaran bil elektrik rumah SESB secara online bankin menggunakan aplikasi CIMB CLICK Bank dengan telefon pintar (smartphone) android / IOS dengan mudah disini Daftar Turiol Teach Internet info.


Tidak dinafikan lagi Bil Elektrik  adalah suatu perkara yang harus perlu dibayar oleh setiap mereka yang memiliki rumah menggunakan tenaga elektrik. Zaman-zaman now memang tak hidup jika tidak mempunyai bekalan elektrik di rumah. Kan?

Membuat pembayaran bil ini memang agar sukar juga terutamanya bagi mereka yang tinggal di pedalaman. Oleh itu, tak paya bersusah-susah pergi ke bandar kerana disini saya akan cuba ajarkan kepada anda tentang bagaimana cara membuat pembayaran Bil elektrik ne secara online dengan hanya menggunakan telefon cangih kita sahaja melalui bayaran guna CIMB bank.

Cara Bayar Bil  SESB Guna Cimb:

Buka aplikasi Cimb Clicks kita ➞ login. Jika belum punya aplikasi ini. Boleh download di playstore Cimb Click Malaysia.

Selepas itu, masuk Pay & Transfer ➞ Pay Bills ➞ Masukkan kata laluan.

Cara Bayar Bil  SESB Guna Cimb

Seterusnya, untuk Bil Elektrik SESB. Cari SABAH ELECTRICITY SDN BHD ➞ masukkan nombor akaun bil ➞ jumlah bayaran ➞ tarikh pembayaran bil ➞ Klik Make Payment.

Nombor Akaun bil ini kita boleh dapatkan dengan cara gabungkan nombor "kod Stesen" dengan "no. akaun". Contohnya seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Jangan lupa masukkan tarikh supaya pihak SESB dapat tahu bahawa bil dari bulan berapa kita bayar.

Dimana cara mendapatkan Nombor akaun bil SESB

Begitulah cara mudah untuk membuat pembayaran bil SESB secara online menggunakan CIMB clicks melalui telefon canggih kita. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana.

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan, penambahan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!