Selasa, 4 Jun 2019

Menukarkan Mata Wang USD Ke MYR di Google AdSense

Menukarkan Mata Wang USD Ke MYR di Google AdSense

Menukarkan mata wang Dolar Amerika kepada wang ringgit malaysia di Google AdSense adalah sangat penting bagi kita untuk mengetahui berapa nilai untuk setiap satu sen sebab harga mata wang tidak menentu di pasaran antara bangsa. Kadangkala hari ini naik RM4.50 untuk 1$, esok lusa pula naik lagi RM5 untuk 1$.

Menukarkan Mata Wang USD Ke MYR di Google Adsense

Tetapi pada dasarnya, mata wang Amerika adalah nilai yang paling tepat kerana ia tidak dilibatkan kepada nilai pasaran mata wang. 

Bagaimana Cara Menukarkan Mata Wang Usd Ke MYR (ringgit Malaysia) di Google AdSense?

Semenjak hari ini, Google AdSense tidak lagi boleh mengubah laporan nilai monetari AdSense kita kerana kemungkinan besar nilai tersebut tidak benar sepenuhnya disebabkan oleh turun naik mata wang. 

Kita hanya boleh melihat sahaja namun tidak untuk mengubah jenis mata wang sebagai laporan tetap di Google AdSense. Cara melihat mata wang USD ke MYR di laporan google AdSense kita telah pun saya sediakan langkah-langkah dibawah sini.

Pertama, pergi ke RepotsDefault Report ➞ tukarkan USD kepada MYR (Malaysia Ringgit).

Begitulah cara mudah untuk menukarkan nilai mata wang USD Ke MYR (Malaysia Ringgit) di Google AdSense kita. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda di sana dan jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!