Selasa, 9 Julai 2019

Cara Membaiki Play Stor Error Meizu M3s

Cara Membaiki Play Stor Error Meizu M3s

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca, pasti anda yang membaca mempunyai masalah pada smart phone anda. Jadi pada hari ini min nak kongsikan bagaimana cara untuk membaiki masalah play stor tidak dapat diakses pada Meizu M3s.

Cara Membaiki Play Stor Error Meizu M3s

Di sini min akan kongsikan kepada anda bagaimana untuk membaiki masalah play stor error.

Dulu min pun mempunyai masalah yang sama pada smart phone min. selepas sahaja min update system Flyme secara tiba-tiba google play store pada smart phone min error atau tidak dapat diakses jadi mari kita mulakan. Sebelum anda mulakan min sarankan anda supaya beli data internet kerana langkah-langkah yang seterusnya memerlukan data internet yang cukup untuk menyelasaikan nya.
langkahnya sangat muda.

1. Masuk ke setting ➞ Tentang telefon ➞ lihat di nombor pembinaan: Flyme 6.3.1.0G. Sekiranya nombor pembinaan pada smart phone anda sama seperti ini Flyme 6.3.1.0G maka anda perlu update sistem smart phone anda.

Cara Membaiki Play Stor Error Meizu M3s

2. Seterusnya, kembali ke tatapan ➞ masuk ke kemas kini sistem ➞ tekan butang biru yang berada d bawah. Selepas itu, tunggu sahaja dan sistem anda akan berada dalam versi yang terkini.

Cara Membaiki Play Stor Error Meizu M3s

Selepas anda telah siap mengemas kini sistem anda insyaallah google play stor anda akan bekerja dengan baik tanpa sebarang error.

Rasanya, setakat disini sahaja perkongsian pada kali ini, kalau ada salah maafkan min yeee dan jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau persoalan yang anda ingin kemukakan. Sila tinggalkan komen anda di bawah sini. Terima kasih.