Ahad, 8 Disember 2019

Berapa Ukuran Saiz Design Banner

Berapa Ukuran Saiz Design Banner
Design adalah antara skop kerja yang paling saya minati dalam dunia teknologi. Namun, hal yang sangat utama dalam membuat design ini adalah ukuran. So, pada kesempatan ini, saya akan berbagi pengetahuan kepada anda tentang berapa saiz yang sebenarnya untuk kita membuat design banner.

Namun, sebelum itu, saya nak minta bantuan kecil daripada anda untuk klik iklan dibawah ini sebagai penghargaan anda kepada blog ini. Klik dan tunggu dalam beberapa saat, kemudian keluar. Simple. 1 klik adalah sangat berharga buat kami:



Berapa Ukuran Saiz Design Banner:

Terdapat pelbagai jenis saiz banner ni tetapi yang biasa dibuat adalah:
  • 10 kaki x 4 kaki
  • 20 kaki x 4 kaki
  • 12 kaki x 4 kaki
  • 15 kaki x 4 kaki

Jika anda tidak tahu berapa saiz 4 kaki  kepada ukuran Cm, Meter atau Inch? anda boleh rujuk dihalaman ini.


So, untuk settings ke Adobe Photoshop / Adobe Illustrator / Coreldraw / sebagainya pula. Buat project baru dan tukarkan Width Height kepada Centimeters atau Inches.

Berapa Ukuran Saiz Design Banner

Begitulah Ukuran dan saiz Design Banner yang teramat mudah. Jika anda mempunyai sebarang penambahan, pertanyaan, hal-hal lain dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Rabu, 2 Oktober 2019

Kelebihan Auto Ads Adsense 2019 Terbaru

Baru-baru ini, google Adsense telah membuat update terbaru (September 2019) mengenai Iklan Auto Ads. Jadi, apakah kelebihan Auto Ads siri terbaru ini?

Kelebihan Auto Ads Adsense 2019 Terbaru
Jika kita menggunakan iklan auto ads dari Google AdSense ini. Kita akan dapat manfaat seperti berikut:
  • Berpotensi meningkat kan pendapatan kita.
  • Iklan auto menganalisis halaman kita dan mencari tempat baharu untuk memaparkan iklan berdasarkan susun atur dan kandungan website anda.
  • Mudah untuk digunakan.
  • Mempunyai report dan analisis yang lengkap untuk kita melihat dengan lebih terperinci lagi mengenai iklan auto Ads.
  • Dan yang paling utama adalah, lebih auto iklan berbanding dengan yang sebelumnya.

Auto Ads 2019 ini akan beroperasi penuh bermula pada 18 Oktober 2019. Jadi, kepada anda yang masih belum memasang auto ads ini. Sila pasangkan sekarang kerana kemungkinan besar, pada tanggal 18 tersebut. Proses pemasangan Auto Ads akan terus bekerja tanpa mengambil masa yang agak lama untuk operasi penuh.

Saya sendiri pun tidak tahu apa fiture-fiture sebenar yang telah google adsense update untuk Auto ads terbaru ini. Tapi, itu semua tidak penting! yang penting sekarang adalah... Teruskan berkarya!

Ini hanya pendapat dan pengetahuan saya sendiri berdasarkan sumber yang telah saya ketahui. Jika anda mempunyai penambahan, penerangan, persoalan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini.

Khamis, 12 September 2019

Difitnah Isteri Ditembak Suami Sendiri

Difitnah Isteri Ditembak Suami Sendiri
Hari ini 12 September 2019. Tular satu video wanita ditembak mati oleh suami sendiri atas sebab isteri didakwa curang dengan suami.

Cerita sebenarnya ialah begini. Menurut sumber, wanita tersebut telah bekerja ke luar negara. Selepas ia kembali ke kampung halaman, wanita tersebut difitnah oleh orang sekelilingnya. Difahamkan, kerana cemburu terhadap kesenangan yang diperolehi oleh wanita tersebut setelah bekerja di luar negara.

Dikatakan, wanita tersebut pulang ke kampung adalah untuk menemui suaminya. Namun begitu, kerana suaminya itu lebih mempercayai fitnah yang dilontarkan oleh orang sekelilingnya. Suami tersebut membuat keputusan untuk membunuh isterinya dengan tembakan menggunakan pistol.

Lebih menyedihkan lagi ialah, wanita tersebut sempat melaksana kan sembahyang sebelum ditembak dengan keadaan berpakaian pengantin.

Dalam video tersebut, wanita sempat mengucapkan kata-kata terakhir kepada suaminya. "Lebih baik saya mati di tangan mu kalau kamu lebih mempercayai fitnah orang". Selepas mendengarinya, suaminya terus melepaskan tembakan ke arah wanita tersebut.

Jadi itu lah dia ceritanya, cukup sampai disini sahaja perkongsian antara kisah seorang suami isteri yang dilontarkan fitnah. Apa yang boleh kita pelajari daripada kisah tersebut adalah, Janganlah kita melakukan fitnah kerana fitnah itu amat dahsyat kepada seseorang.


Dan... Jika kita dilontarkan fitnah. Jangan menyerah, jangan takut dan jangan sesekali bertindak. Selidik terlebih dahulu sebelum membuat yang lebih dahsyat.

Selasa, 10 September 2019

Blogger Upgrade Perkenalkan Halaman Baru

Blogger Upgrade Perkenalkan Halaman Baru
Hari ini 09 October 2019. Blogger telah memperkenal kan beberapa komponen / halaman baharu iaitu statistik. Ini adalah merupakan sejarah pertama kali Blogger membuat perubahan / Upgrade ke atas platform mereka.

Jika anda lihat pada halaman statistik blogger anda, kita akan lihat button dibawah "cuba halaman baharu".

Blogger upgrade baru

Menurut notice dari Blogger ini, mereka akan upgrade secara beransur-ansur untuk komponen yang boleh berfungsi dengan baik setakat ini dan kemudian akan dilancarkan tidak lama lagi secara penuh pada masa akan datang.

"Blogger memperkenalkan beberapa halaman baharu secara beransur-ansur yang berfungsi dengan baik pada peranti mudah alih. Perhatikan hal ini dalam beberapa bulan akan datang apabila halaman ini dilancarkan. Untuk bermula, semak Statistik, Ulasan dan Tema"

Semoga segala urusan berjalan dengan baik. Kami sebagai pengguna Blogger sangat menghargai jasa anda. #daftarturiol 

Khamis, 29 Ogos 2019

Undang-Undang Baru Adsense Update September 2019

Undang-Undang Baru Adsense Update September 2019
Baru-baru ini, Admin telah mendapatkan sebuah email daripada Google AdSense yang berkaitan tentang Policy Update atau lebih dikenali sebagai kemas kini dasar undang-undang baru Google AdSense september 2019.

Menurut email tersebut, dasar baru google adsense ini insyallah akan dikuatkuasa pada September 2019. Jadi, kepada mereka yang sudah diterima google AdSense atau yang masih dalam permohonan, sila ambil perhatian kerana ini sangat penting!

Dasar Baru AdSense Update September 2019:

Secara keseluruhan nya, dasar baharu google AdSense update september 2019 ini adalah berkaitan tentang penyederhanaan atau dalam bahasa pasarnya ialah (pelongaran undang-undang) kepada penerbit iklan serta beberapa perubahan baharu.

Dalam email tersebut, penyederhanaan yang akan dibuat adalah... tidak diberitahu sama sekali. Ia adalah rahsia daripada pihak Google AdSense.

Manakala dasar baharu yang dikemas kini adalah. Google Adsense tidak akan membayar / tidak dipasangkan iklan kepada mereka yang mengandungi jenis kandungan seperti berikut:
  • Kandungan Penyalahgunaan Ilegal
  • Kandungan Dewasa Seksual & Pedofilia
  • Kandungan Seksual Eksplisit
  • Tema Dewasa dalam Kandungan Keluarga
  • Penyalahgunaan Harta Intelek
  • Spesies Terancam atau Terancam
  • Kandungan Berbahaya atau Derogatory
  • Mengaktifkan Perilaku Tidak Percaya
  • Kandungan Misrepresentatif
  • Perisian Berfikir atau Tidak Diinginkan
  • Pengantin Pesanan Mail

Jika didapati jenis kandungan seperti yang berikut, maka Google Adsense akan sekat akaun kita:
  • Kandungan Seksual
  • Kandungan Mengejutkan
  • Bahan Letupan
  • Senjata
  • Barangan Gun & Produk Berkaitan
  • Senjata Lain
  • Tembakau
  • Ubat Rekreasi
  • Penjualan Alkohol dan Penyalahgunaan
  • Perjudian Online
  • Ubat Preskripsi
  • Farmaseutikal
Untuk lebih terperinci, anda boleh semak email daripada google AdSense yang telah saya salin dan translet ke bahasa melayu dibawah sini. Semoga info penting ini berguna untuk kita semua.




Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan dengan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Isnin, 26 Ogos 2019

Hotlink Bagi Internet 62GB Bulan Kemerdekaan

GIGA SALE MAXIS HOTLINK
Info menarik Hotlink bagi internet puas hati di bulan kemerdekaan yang tidak lama lagi di Malaysia iaitu pada 31 Ogos 2019. 

Sempena di bulan kemerdekaan ini, hotlink bagi kuota internet maxis sebanyak 62GB dengan plan yang berlainan serendah RM3.50 untuk 3 hari. Bahkan RM12.50 untuk seminggu. Promosi ini dinamakan sebagai GIGA SALE!

Plan ini berbeza-beza di setiap nombor. Jadi, di nombor maxis admin. Ia mempunyai:
  • RM3.50 (62GB + 2GB 3 hari)
  • RM8.00 (62GB + 6.5GB 3 hari)
  • RM8.00 (62GB + 3GB 5 hari)
  • RM15.00 (62GB + 4.8GB 7 hari)

Anda pula bagaimana? adakah sama dengan plan seperti yang admin punya? Mari sama-sama kita raikan bulan kemerdekaan dengan kuota internet Maxis GIGA SALE 2019!

Isnin, 19 Ogos 2019

Iklan Tentera Darat Malaysia Terbaru September 2019

Iklan Tentera Darat Malaysia Terbaru September 2019
Hai, assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang admin kasihi sekalian. Hari ini, admin mahu kongsikan sedikit perkongsian mengenai iklan jawatan kosong khusus kepada seluruh Malaysia dalam temuduga Tentera Darat Malaysia (TDM) terbaru 2019.

Iklan ini disiarkan kelmarin iaitu 18 Ogos 2019 dan kini admin pula yang bantu untuk kongsikan kepada anda tentang peluang kerjaya pengambilan september 2019 ini. Bagi mereka yang memerlukan atau minat dalam kerjaya ini. Boleh semak keterangan dibawah sini untuk lebih lanjut.

Pengambilan Tentera Darat Malaysia September 2019:

PENGAMBILAN PERAJURIT MUDA LELAKI SIRI: 191 TAHUN 2019

KELAYAKAN AKADEMIK:
Memiliki Sijil SPM dan Setaraf. Keutamaan diberikan kepada pemohon yang memiliki kepujian:
  1. B - Melayu
  2. B - Inggeris
  3. Sains
  4. Matematik

UMUR:
Berumur tidak kurang 18 tahun dan tidak lebih 25 tahun pada 23 November 2019.

KELAYAKAN FIZIKAL (LELAKI):
  • Tinggi (minima) - 1.62m
  • Berat (minima) - 47.5kg
  • Body Mass Index (B/T/T) - 18.0 - 26.0

KELAYAKAN TAMBAHAN:
  • Kelebihan mempunyai Sijil/Kemahiran dalam pelbagai bidang teknologi maklumat.
  • Pencapaian sukan peringkat negeri dan boleh bermain alat muzik/pancaragam.
HANYA CALON YANG LAYAK AKAN DISENARAI PENDEK UNTUK MENGHADIRI PROSES PEMILIHAN AKHIR

UJIAN PEMILIHAN AKHIR PEMERIKSAAN KESIHATAN:

Ujian Kecergasan:
1. Larian 2.4km - 14minit
2. Tekan Tubi - 40kali
3. Bangkit Tubi - 40kali

Ujian Bertulis:
1. Ujian Kecerdasan Akal
2. Ujian Psikologi

GAJI
SKIM KEMASUKAN:
  • Perajurit Muda - RM1,459.00 (gaji permulaan)
  • SPM/SVM - RM1,564.00 (gaji permulaan)
  • SKM TAHAP 2 - RM1,630.01 (gaji permulaan)
  • SKM TAHAP 3 - RM1,696.02 (gaji permulaan)
  • DIPLOMA PERUBATAN - RM1,894.05 (gaji permulaan)
  • DIPLOMA KEJURUTERAAN - RM2,026.07 (gaji permulaan)

ELAUN DAN KEMUDAHAN
  1. Elaun Sara Hidup
  2. Elaun Khidmat
  3. Bayaran Insentif Khas
  4. Elaun Kepakaran
  5. Elaun Imbuhan Perumahan
  6. Elaun Perjalanan
  7. Pinjaman Perumahan/Kenderaan/komputer
  8. Rawatan Perubatan
  9. Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT)
  10. Insuran Kelompok Koperasi Tentera
  11. Peluang Melanjutkan Pelajaran
  12. Kemudahan Kediaman

ADAKAH ANDA BERANI & BERMINAT
Sila hadirkan siri anda ke lokasi pemilihan awal bermula jam 8 pagi sehingga 2 petang.

PUSAT PEMILIHAN

ZON UTARA:

4 Sept 2019 - REJ 504 AW, KEM BUKIT KETERI, KANGAR, PERLIS

6 & 7 Sept 2019 - REJ 513 AW, KEM BUKIT PINANG, ALOR SETAR, KEDAH

9 Sept 2019 - BN KE-2 REJ 513 AW, KEM JALAN BUKIT, KULIM, KEDAH

11 Sept 2019 - BN 1 REJ 509 AW, KEM BATU UBAN, PULAU PINANG

13 Sept 2019 - REJ 503 AW, KEM JALAN TAMBUN, IPOH, PERAK


ZON TENGAH & SELATAN:

4 Sept 2019 - REJ 501 AW, KEM TEBRAU, JOHOR

6 Sept 2019 - MSS KLUANG, KEM MAHKOTA, KLUANG, JOHOR

8 & 9 Sept 2019 - MK 12 BGD, KEM WARDIEBURN, KUALA LUMPUR

11 Sept 2019 - REJ 514 AW, KEM BUKIT BERUANG, MELAKA

13 Sept 2019 - REJ 508 AW, KEM RASAH, SEREMBAN, NS


ZON TIMUR:

4 Sept 2019 - MSS TEMERLOH, KEM BT 3, TEMERLOH, PAHANG

6 Sept 2019 - BN 1, REJ 505 AW, KEM SRI KUANTAN, KUANTAN, PAHANG

8 Sept 2019 - 18 RAMD PARA, KEM SRI PANTAI, TERENGGANU

10 & 11 Sept 2019 - MSS DESA PAHLAWAN, KOTA BHARU, KELANTAN

13 Sept 2019 - 8 RAMD, KEM LIPIS, K.LIPIS, PAHANG


ZON SABAH:

7 & 8 Sept 2019 - MSS LOK KAWI, KOTA KINABALU, SABAH

10 Sept 2019 - 22 RAMD, KEM SRI KINABATANGAN, SANDAKAN, SABAH

12 Sept 2019 - BN 8 RS, KEM SAN SHUI, TAWAU, SABAH


ZON SARAWAK:

7 & 8 Sept 2019 - MK 3 BGD, KEM PENRISSEN, KUCHING, SARAWAK

10 Sept 2019 - 3 RRD, KEM OYA, SIBU, SARAWAK

12 Sept 2019 - 20 RAMD, KEM SRI MIRI, MIRI, SARAWAK


BAWA BERSAMA DOKUMEN:
  1. Kad Pengenalan (Asal & Salinan)
  2. Sijil SPM (Asal & Salinan)
  3. Salinan Sijil Kematian Ibu/bapa (bagi yg ibubapa meninggal dunia)
  4. Sijil Berhenti Sekolah (Asal & Salinan)
  5. Salinan Sijil Nikah & Sijil Kelahiran anak (berkahwin sahaja)
  6. Salinan Kad Pengenalan Ibubapa/waris terdekat
  7. Sijil Diploma dan Transkrip (Asal & Salinan)
  8. Sekeping Gambar Berukuran Passport
  9. Sampul Surat Pos Ekspress (Calon Sabah/Sarawak)

PAKAIAN SEMASA HADIR KE PUSAT PEMILIHAN AWAL ADALAH:
  1. Baju Kemeja Putih lengan panjang.
  2. Seluar panjang gelap & berkasut.

MAKLUMAT LANJUT
Sila Layari web rasmi: army.mod.gov.my

Cawangan Sumber Manusia
Markas Tentera Darat 2
Wisma Pertahanan
Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
(Tel: 03-2071 6030/3926/4254)

Khamis, 8 Ogos 2019

Cara Download Movie Avengers EndGame 2019

Cara Download Movie Avengers EndGame 2019
Baru-baru ini, relese sebuah link movie Avengers End Game 2019 yang mana pada link tersebut berisikan file filem Avengers yang berkualitikan Blue-Ray. Wow!!!


Ukuran file tersebut sebesar 3.32 GB, manakala untuk versi standard pula ialah sebesar 1.8 GB sahaja. Tetapi sayang, file tersebut sudahpun diselitkan subtitle indonesia. Jadi, tak perlu lagi kita untuk bersusah-payah mencari file subtitle nya.

Cara Download Movie Avengers End Game 2019:


Saya sudahpun sediakan link server untuk file movie ini. Jadi, jika anda berminat untuk menonton filem avengers END GAME 2019 secara Full HD ini. Jangan malu dan jangan segan untuk hit button download "MIRROR" dibawah ini..

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana... Dan, jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan selamat menonton!