Khamis, 4 Julai 2019

Safelinku Tidak Membayar Pada Tanggal June 2019

Baru-baru ini, saya telah membuat penarikan (withdraw) dari Safelinku sebanyak 6.60$ ke akaun paypal saya pada tanggal 16 June 2019. Namun, apa yang sedihnya adalah. Sehingga sekarang, pihak safelinku masih belum lagi membuat pembayaran ke atas akaun paypal saya. 

Saya sudah cuba hubungi email safelinku berkali-kali dengan memberi butiran-butiran pembayaran seperti Id, jumlah penarikan, tanggal penarikan, username dan lain-lain. Namun, mereka tidak memberi respon pun sama sekali. 

Kalau ada respon sedikit pun kan tenang, ini... satu perkataan pun tiada bha😆

Ini dia bukti penarikan saya yang masih pending sehingga sekarang. Mohon pihak safelinku ini dapat memberi tindakan dengan segera:

pembayaran safelinku terbaru tidak membayar 2019

Akhir kata, saya abaikan safelinku untuk sementara waktu dan beralih ke Adfly walaupun rate nya sangat kecil, tetapi sangat membayar kepada publisher. 

Bagi mereka yang diluar sana, apa pendapat kalian. Jika mengalami perkara yang sama. Jangan malu untuk kongsikan pengalaman anda di ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih.

Ahad, 26 Mei 2019

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Review mengenai aplikasi bigtoken yang boleh menghasilkan wang sampingan guna android ataupun pc dengan menjawab dan memberikan maklumat harian (survey). Testimony bukti pembayaran dari aplikasi Bigtoken terbaru, bukan scam tetapi terpercaya membayar kepada siapa jua yang memainkan nya via paypal.

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Banyak jenis aplikasi yang menawarkan pekerjaan melalui permainan aplikasi mereka dengan menggunakan telefon pintar sahaja. Namun, yang ini pula sangat berbeza iaitu menjawab survey sahaja dibayar.

Aplikasi ini dinamakan sebagai BigToken, saya sendiri pun baru mengenali benda ne dari sahabat karib setelah beliau dibayar dengan menggunakan akaun Paypal baru-baru ini. Ini dia bukti pembayaran dari Bigtoken ke akaun paypal beliau, tak lah sebesar manapun yang anda sangka tetapi bolehlah untuk sampingan.

Testimoni Bukti Pembayaran Dari BigToken Terbaru

Secara kesimpulannya, aplikasi bigToken ini memang membayar kepada sesiapa juga yang berdaftar dan memainkan aplikasi ini. Jadi, tunggu apa lagi, daftar sekarang melalui referral saya.


Sabtu, 25 Mei 2019

Iklan Ecomobi Terbaik Untuk Blog Niche Apps

Tahukah anda, bagaimana cara menjana pendapatan dengan blog download niche apps? mungkin ramai yang tak tahu kerana iklan Ecomobi ini tak tersebar luas di Internet. Oleh itu, disini Daftarturiol akan cuba sampaikan serba sedikit mengenai Ecomobi ini kepada anda yang khususnya memiliki blog tidak kira wordpress, wix, blogger ataupun sebagainya.


Ecomobi adalah salah satu jaringan pengiklanan yang berbentuk offer. Ia lebih kepada platform smartphone seperti aplikasi android. Jika visitor membuka link yang telah kita letakkan di blog kita nanti. Maka, kita akan dibayar oleh Ecomobi. Seandainya visitor memuat turun lagi offer dari iklan Ecomobi tersebut, maka berlipat gandalah kita akan dapat. Jadi, begitulah proses pembayaran untuk Ecomobi  ini. Mudah sahaja!

Bagaimana Cara Menggunakan Ecomobi?

Untuk cara penggunaan Ecomobi, admin tidak dapat kongsikan disini kerana memang sukar untuk admin ajar kan anda cara menggunakan Ecomobi ini secara tutorial bertulis dan bergambar disini. Jadi, untuk memudahkan anda, saya cadangkan tonton video dibawah ini untuk cara guna dan cara kerja iklan Ecomobi ini.


Semoga perkongsian ini dapat membantu anda dan jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Khamis, 23 Mei 2019

Orang Sabah Banyak Yang Gila Tetapi Bila Duduk Lama Disini...

Semasa admin masih di bangku sekolah, terdapat guru dari semenanjung yang berkongsi pengalaman mereka apabila kali pertama datang ke sini Sabah. Guru tersebut menyangkakan orang Sabah ramai yang mendapat penyakit gila kerana kebanyakan mereka yang melihat guru tersebut akan memberikan senyuman walaupun mereka tidak mengenalinya.

Sumandak senyuman bahagia

Setelah lama menetap di Sabah, barulah guru tersebut sedar akan budaya orang Sabah yang sebenarnya bukan gila tetapi kaya dengan sikap mesra dengan sesiapa sahaja walaupun tidak dikenali.

Justuru, mereka jadikan budaya hormat menghormati antara kaum ini menjadi kebiasaan dalam kehidupan mereka walaupun berlainan bangsa dan agama.

Sumber dipetik dari ifinetqlvu.com pengalaman seorang guru dari jiran sebelah.

Rabu, 22 Mei 2019

Tahap Minimum Untuk Blog Diterima AdSense Terbaru

Berapa tahap minimum untuk blog agar diterima google AdSense. Dari segi pengalaman, ada yang bilang 7 hari, 1 bulan, 6 bulan, mesti mempunyai 50 artikel lah, mempunyai trafik yang banyak, mesti blog custom domain, tidak copypaste dan macam-macam tips yang ada di internet.

Tahap Minimum Untuk Blog Diterima AdSense Terbaru

Semua itu betul, tapi hanya Google AdSense sahaja yang menentukan sama ada blog anda layak untuk iklan AdSense ataupun tidak.

Dari pengalaman saya, menjadi penerbit iklan Google AdSense adalah sangat lah susah. Tetapi, bila difikirkan, tak lah sesusah sangat. Yang penting perlu ada kesabaran dan kerajinan untuk update blog setiap hari.

Ini purata dan kesimpulan yang boleh saya kongsikan kepada anda agar diterima blog dari google AdSense.

  • Gunakan Custom domain seperti com. net. co. agar mudah diterima google AdSense nanti.
  • Usia Blog sekurang-kurangnya lebih dari 3 Bulan.
  • Akaun Google anda mesti genap 18 tahun.
  • Isi Blog Sekurang-kurangnya mempunyai lebih 50 artikel.
  • Jangan copypaste.
  • Fokus kan kepada 1 bahasa sahaja
  • Jangan buat content yang dilarang oleh kebajikan google AdSense.
  • Fokus kan satu jenis content terlebih dahulu, contohnya content photographer. Artikel photographer lah semua.
  • Tambahkan Halaman About blog, Contact, Tos, Privacy Policy dan disclaimer.
  • Yang paling penting adalah, blog mesti ada trafik. Bukan trafik dari orang-orang yang anda suruh, tetapi trafik semulajadi yang datang dari keyword carian Google.

Selebihnya, anda boleh semak syarat dan kebajikan di Google AdSense.


Jika anda sudah memenuhi kriteria di atas, tidak mustahil lagi blog anda tidak diterima Google AdSense. Kecuali, anda sudah pernah membuat pendaftaran Google AdSense lah secara Testing ataupun yang sudah berlalu. Saya cadangkan, daftar lah google AdSense apabila kriteria blog anda sudah memenuhi seperti dalam senarai di atas kerana proses review akan menjadi sangat singkat bagi akaun baru. Tak sampai 3hari ataupun 3 bulan pun. Tetapi hanya mengambil masa 1/2 jam sahaja.


Rasanya, setakat di sini sahaja yang boleh saya kongsikan kepada anda mengenai Tahap Minimum Untuk Blog Diterima AdSense Terbaru. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda di sana. Jika anda mempunyai sebarang penambahan, perkongsian, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih.

Khamis, 7 Mac 2019

Trik Dapat Duit Lebih MAE Games MyBank

Belajar bagaimana cara menjana pendapatan dengan Games myBank, Trik cara buat duit dengan mudah permainan MAE mybank2u. Review dapat duit withdraw dengan memainkan game dari Mybank online iaitu Mae-hem coins and catch!

Trik Dapat Duit hack MAE Games MyBank

Kita boleh mendapatkan penghasilan lebih lagi daripada Games MAE HEM dari MyBank apps ini. Bukan penipuan, bukan curang ataupun bukan trik-trik yang semacamnya tetapi trik bersih iaitu menjemput kawan-kawan atau saudara anda untuk daftar menggunakkan invite code anda.

Bagaimana cara main apps MAE Hem mybank2u:

Untuk menjana pendapatan dengan apps Maybank Mae-hem ini. Pertama anda haruslah mempunyai akaun Maybank lah. Kalau tidak ada, jangan bermimpi untuk boleh bermain dengan peluang keemasan ini.
  1. Download apps Maybank di playstore / IOS
  2. Log in akaun Maybank anda
  3. Tekan "Say Hello To MAE"
  4. Daftar MAE, masukkan butiran-butiran yang diperlukan 
  5. Untuk Invitation code, anda boleh guna kod ini nab12144 atau tak perlu isi pun boleh. 
  6. Untuk topup MAE pula, abaikan sahaja.
  7. Log Out
  8. Login balik
  9. Tekan logo Money MAE-HEM
  10. Tekan Semua coin-coin dan duit automatik akan masuk ke akaun anda.

Trik Dapat Duit Lebih MAE Games MyBank

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan mahupun sebagainya tentang Trik Dapat Duit Lebih MAE Games MyBank. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih.

Ahad, 24 Februari 2019

Senarai Sabahan Youtuber (Update List)

Senarai sabahan youtuber, daftar list orang-orang sabah youtube dalam senarai besar. Subscribe like and support sabahan people sabahan Youtuber vlog terbaru.

Orang Sabah You tube

Baca Juga: Senarai Kan Diri Anda Di sini Sabahan Blogger

Hai, salam sejahtera buat semua sahabat-sahabat Sabahan Youtuber ku sekalian, hari ini Admin ingin membuat sebuah artikel mengenai senarai sabahan youtube dalam list yang besar kerana Admin masih belum lihat di mana bakat-bakat terpendam orang-orang sabahan dalam bidang youtuber ini hehe.

Senarai Sabahan Youtuber:

Jika anda adalah antara salah satu dari Sabahan Youtuber, sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini dan Admin akan kemaskini disini secara rasminya melekat channel youtube nama kamu dalam senarai dibawah ini.
Nama Author Channe Youtube Daerah
Ahmad Godion Gdon Video Tambunan
Eric Jumain Eric Jumain -
Clare Herman Clare Herman Tenom
Alixson alixson 361 Tambunan
Maxwell Cray Maxwell -
- Ocel's Cream Ranau
Lenzely Lenzely Salimin -
- berudu & Landoi -
- Chuthe Best -
Adam Shamil AdamShamil -
- Idieyidot -
- MrClyrie -
- IRVIN J -
- Aidyl Hr -
- Tekgila -
- Elvin Romeo -
- Kupi Kupi GO -
- AdamTambakau -
- Eric Juman -
Shafie Shafie Pie Keningau
- add -

Kalau kamu ada persoalan ka, pertanyaan, penambahan, minta senarai dan hal-hal lain. Jangan malu, kasi sumbat saja ulasan kamu di ruangan komen yang sudah Admin sediakan dibawah sini arr. Dengan adanya senarai yang besar ini, bolehlah kita mencari, membantu dan saling support di antara satu sama lain. Sekian dan ponsikou oinsanan ngawi!