Ahad, 8 September 2019

Senarai Ping Blog Terbaik 2019


Senarai Ping Blog Terbaik 2019
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya mahu kongsikan kepada anda tentang senarai perkhidmatan ping blog terbaik 2019 yang dikatakan masih berfungsi, bekerja dan berguna untuk bloggers.

Kenapa saya kongsikan "senarai ping blog 2019" ini? sebab kebanyakan laman web ping sebelumnya telahpun hilang dari pandangan 2019. Contohnya seperti Ping Busuk, Ping Bomb, pinglah, guablog dan banyak lagi. Oleh sebab itu, izinkan saya untuk kongsikan kepada anda yang baharu. Semoga perkongsian ini berguna untuk kita semua.

Senarai Ping Blog Terbaik 2019:

Ini dia senarai laman web Ping Blog yang masih berfungsi terbaru 2019:

Terdapat banyak lagi ping blog sebenarnya tetapi ini sahaja senarai rutin yang admin buat untuk ping site daftarturiol.com ini. Semoga perkongsian ini berguna untuk kita semua dan,,,, jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, pencerahan dan sebagainya. Jangan malu n jangan segan untuk tinggalkan komen anda dibawah sini. Terima kasih!

Sabtu, 31 Ogos 2019

Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows


Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua readers yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak kongsikan "Bagaimana Cara Download Official PUBG steam" khas untuk PC Windows atau MAC. 

Dalam permainan video PUBG ini, ia mempunyai 3 jenis iaitu Mobile, Emulator dan Steam. Mobile dan Emulator ini biasa kita lihat seperti dalam smartphone kita. Manakala versi Steam ini pula adalah khas untuk PC sahaja. Anda boleh lihat contoh gameplay PUBG versi steam dibawah ini:


Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows:

1.  Download & Install Steam. Boleh dapatkan di Official website sini steampowerd.com.

2.  Setelah itu, buka steam dan create new account bagi mereka yang belum mempunyai akaun steam.

3.  Selepas itu, pergi ke Store ➞ cari PUBG.
Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows

4.  Seterusnya, klik view page.
Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows

5.  Dan klik Add To Cart. Harga setakat ini masih dalam RM79.99 atau 19$.
Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows

Selepas sahaja anda beli. Proses download akan berlaku. So, kena banyakan kuota Internet lah sebab agak berat juga file PUBG ne.

Opps, sebelum terlupa. PUBG steam ini adaah berbayar ya. Adapun versi percuma tetapi bukan official.

Sekian untuk perkongsian pada hari ini. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, jangan malu dan jangan segan untuk komen dibawah sini. Terima kasih!

Ahad, 25 Ogos 2019

Tutorial Cara Daftar Akaun XM (Real Account)


Tutorial Cara Daftar Akaun XM (Real Account)
Tutorial bagaimana cara nak daftar / buat akaun broker XM secara real account. Ramai yang stuck di sini, terutamanya bagi mereka yang bergelar sebagai ahli baru.

Oleh itu, admin akan cuba share kepada mereka yang memerlukan rujukan ini untuk cara daftar akaun sebenar broker XM dengan lengkap secara bertulis dan bergambar di sini Daftar Turiol.

Cara Daftar Akaun Real Broker XM:

Pertama, pergi ke website register Account XM www.xm.com.

Sila lengkapkan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama penuh, nama keluarga, negara asal, bahasa, nombor telefon dan email anda.


Untuk bahagian Trading Account Details. Trading Platform Type pilih MT4 (Forex, CDFDs on ..) . Manakala Account Type pula adalah pilih standard.

Jika sudah selesai, klik button Proceed To Step 2.

Selepas itu, lengkapkan lagi butiran-butiran yang diperlukan seperti alamat dan poskod. Manakala, untuk bahagian *Are You a US citizen for tax purposes? pula. Pilih No... kenapa? sebab kita bukan orang US.


Seterusnya, bahagian Trading Account Details dan Investor Information. Berikut anda boleh ikut sahaja setting dibawah sini. Atau terpulang dari anda sendiri.


Terakhir sekali adalah Account password. Buat password seperti berikut:
  • Turiol-2019
  • TURIol_19
  • Turiol@109

Mesti mempunyai huruf besar, huruf kecil, simbol, bernombor dan tidak kurang dari 8 perkataan.

Selepas anda klik button Open A Real Account, pengesahan akan dihantar ke email anda. Sila semak email anda dan buka email daripada XM.


Klik button Confirm Email Address dan halaman akan terbuka seperti dalam gambar rajah dibawah ini:


Opsss. Sila semak email anda semula dan anda akan mendapat email daripada XM seperti ini:


Simpan email tersebut sebagai rujukan anda nanti. Gunakan ID yang diberi untuk login.

Baca Juga:
  • Tutorial Cara Login Broker XM Forex
  • Cara Dapat Bonus 30$ XM

Demikian untuk Tutorial Cara Daftar Akaun sebenar broker XM. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih.

Rabu, 7 Ogos 2019

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online


Perkongsian pada kali ini ialah mengenai bagaimana cara nak daftar atau membuat akaun ASTRO secara online. Anda boleh semak secara bertulis dan bergambar untuk langkah-langkah pendaftaran akaun ASTRO disini dengan lengkap.

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online
Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana.

Cara Buat Akaun Astro Secara Online:

1.
  Pertama, masuk halaman pendaftaran akaun astro disini login.astro.com.my/registration.

2.  Seterusnya, isikan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama, email dan nombor telefon.

3.  Untuk bahagian ID Type. Isikan nombor IC (nombor kad pengenalan) anda tanpa (-).
Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

4.  Untuk password pula, mesti lebih dari 7 perkataan.. Juga mempunyai nombor, simbol dan huruf besar dibahagian pertama. Contohnya seperti ini Daftar-turiol2019 .

5.  Selepas itu, jangan lupa untuk tandakan ✓ dibahagian bawah ➝ klik Sign Up jika sudah selesai.

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

6.  Seterusnya, klik REQUEST 6 DIGIT PIN dan nombor pin akan dihantar ke nombor telefon bimbit anda. Isikan nombor pin tersebut dan klik Confirm.
Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

7.  Jika sudah selesai. Maka proses pendaftaran telah pun selesai. Klik continue untuk login atau pergi ke laman web rasmi Astro.com disini ⇽.

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

8.  Cara login ke astro adalah klik button Login dibahagian atas berikut.

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

Begitulah cara daftar akaun astro secara online. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Isnin, 5 Ogos 2019

Teknik Belajar Forex Yang Benar & Berkesan


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak kongsikan serba sedikit tentang teknik-teknik forex yang berkesan.

Ramai mereka yang merahi profit dengan bantuan teknik ini. Oleh itu, disini akan saya cuba kongsikan kepada anda mengenai teknik ini hasil daripada tunjuk ajar Tuan Nordin Abdullah (IB Insta Forex Sabah).

Teknik Forex Yang Berkesan:

  1. Pertama, buka MT4 atau MT5 anda.
  2. Lepas tu, tambahkan indicator Moving Average sebanyak 3 jenis dan ikut setting dibawah ini.

Teknik Belajar Forex Yang Benar & Berkesan

Cara Penggunaan Teknik Moving Average 3 sahabat:

Opss, sebelum terlupa. Teknik ini dipanggil sebagai moving Average 3 sahabat. Jadi, untuk tatacara penggunaan teknik ini ialah amat lah mudah.

Jika ketiga-tiga garisan ini bersilang, maka perubahan candlestick pattern akan dapat kita lihat nanti. Contohnya seperti dalam gambar rajah dibawah ini:

Teknik Belajar Forex Yang Benar & Berkesan

Cara membezakan antara candlestick pattern menurun ataupun menaik adalah melihat kedudukan garisan biru. Jika garisan biru bersilang dan berada di atas, maka candlestick akan turun. Manakala jika garisan biru bersilang dan berada di bawah, maka candlestick akan naik.

Teknik ini tidak 100% valid. Saya tidak cadangkan untuk anda entry jika berlaku sebarang persilangan antara ketiga-tiga garisan ini kerana tidak semua garisan bersilang ini tepat. 

Untuk lebih tepat dan 100% valid teknik ini adalah berlaku persilangan di antara satu titik yang sama. Contohnya seperti dalam gambar dibawah ini:

Teknik Belajar Forex Yang Benar & Berkesan

Jika anda jumpa persilangan seperti dalam gambar diatas ini. Jangan ragu dan jangan segan untuk Entry SELL .

Begitulah teknik mudah daripada perkongsian saya. Jika anda mempunyai sebarang pencerahan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk terbitkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Ahad, 4 Ogos 2019

Kaedah Pembayaran (Withdraw) Safelinku Terbaru


Safelinku adalah tidak asing lagi bagi seorang penerbit blog dalam meraih pendapatan mereka melalui lalu lintas link.

(Withdraw) Safelinku

Ramai di antara mereka yang mengatakan bahawa "safelinku membayar terlalu lama" bahkan "safelinku tidak membuat pembayaran" melebihi 2-3 bulan.

Ini penjelasan nya kenapa safelinku anda tidak dibayar:
  • Melakukan tektik curang yang dilarang mengikut ToS oleh safelinku.
  • Anda tidak menghubungi pihak safelinku untuk proses pembayaran yang telah melebihi 2-3 minggu.
  • Perhatikan kaedah pembayaran safelinku terbaru.

Kaedah Pembayaran (Withdraw) SafeLinku Terbaru:

Baru-baru ini, keluar penyata dari safelinku yang mana proses pembayaran akan dilakukan selepas mereka sudah bersedia untuk membayar melalui pengaturan yang disediakan.

Kita boleh semak sama ada safelinku sudah bersedia untuk membayar atau pun tidak dengan cara, pergi ke Withdraw - scroll bawah - anda akan lihat seperti dalam gambar rajah dibawah ini.


Jika bertanda kuning , maka. Proses pembayaran masih dalam ON Hold. Manakala jika bertanda hijau , maka proses pembayaran sudah bersedia.

Sekian daripada perkongsian ringkas mengenai kaedah pembayaran Safelinku terbaru 2019 ini. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Selasa, 9 Julai 2019

Tips Dapat Duit Lebih Dengan Duit Cloud


Baru-baru ini, digemparkan tentang isu Duit Could Malaysia yang mana merupakan sebuah platform pelaburan wang yang tak tahu syarikat dari mana tetapi betul-betul membayar kepada pelanggan. Namun, apa yang menyedihkan di sini adalah profit nya sangat kecil kepada mereka yang siapa juga memainkan skim ini.

duit could wallpaper background
Design by : A.Godion

Banyak mereka yang diluar sana ingin mencari tahu bagaimana cara mendapatkan penghasilan lebih dari duit could ini sebab penghasilan dari duit could tersebut memang amat sedikit. Menurut dari salah satu forum, pendapatan sehari boleh dianggarkan sebanyak 0.1 sen untuk sehari.

Tingkatkan Pendapatan Lebih Dari Duit Could:

Berikut adalah antara cara meningkat kan pendapatan dari platform Duit Could:

Beli Point lebih dari 1:

Kalau mengharap kan satu point yang bernilai RM300 sahaja. Jangan bermimpi untuk mendapatkan penghasilan lebih.

Jemput rakan-rakan anda:

Jika anda dapat menjemput satu atau lebih dari satu rakan yang berjaya mendaftar pelaburan ini. Maka penghasilan anda akan meningkat 2, 4, 6, 10 atau 15 kali ganda dari penghasilan anda.

Buat lebih dari 1 akaun dan referral kan akaun anda:

Jika anda mempunyai lebih dari satu smartphone. Anda boleh mendaftar dan menggunakan maklumat orang lain kerana Duit Could ini masih lagi bersifat terbuka. Trik ini hanya untuk mereka yang tidak mempunyai referral.

Begitulah antara tips untuk cara tingkatkan pendapatan dengan Duit could. Jika anda mempunyai sebarang penambahan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini. Sekian dan terima kasih!

Khamis, 4 Julai 2019

Safelinku Tidak Membayar Pada Tanggal June 2019


Baru-baru ini, saya telah membuat penarikan (withdraw) dari Safelinku sebanyak 6.60$ ke akaun paypal saya pada tanggal 16 June 2019. Namun, apa yang sedihnya adalah. Sehingga sekarang, pihak safelinku masih belum lagi membuat pembayaran ke atas akaun paypal saya. 

Saya sudah cuba hubungi email safelinku berkali-kali dengan memberi butiran-butiran pembayaran seperti Id, jumlah penarikan, tanggal penarikan, username dan lain-lain. Namun, mereka tidak memberi respon pun sama sekali. 

Kalau ada respon sedikit pun kan tenang, ini... satu perkataan pun tiada bha😆

Ini dia bukti penarikan saya yang masih pending sehingga sekarang. Mohon pihak safelinku ini dapat memberi tindakan dengan segera:

pembayaran safelinku terbaru tidak membayar 2019

Akhir kata, saya abaikan safelinku untuk sementara waktu dan beralih ke Adfly walaupun rate nya sangat kecil, tetapi sangat membayar kepada publisher. 

Bagi mereka yang diluar sana, apa pendapat kalian. Jika mengalami perkara yang sama. Jangan malu untuk kongsikan pengalaman anda di ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih.

Khamis, 27 Jun 2019

Cara Semak Dan Menghentikan Langganan Internet Digi


Bagaimana cara menghentikan langganan internet digi terbaru 2019, langkah-langkah semak langganan internet digi best live prepaid monthly plan dengan cara dail nombor SMS telefon bimbit android IOS.

Menghentikan Langganan Internet Digi

Tak sangka, ramai rupanya yang masih tercari-cari untuk cara semak baki internet dan menghentikan langganan digi di google keyword anylytics. Oleh sebab itu, disini akan admin cuba kongsikan kepada anda tentang bagaimana cara menghentikan langganan Internet especially Digi telecom.

Banyak jugalah yang admin lihat di internet tentang cara menghentikan langganan internet Digi tetapi masih dalam cara yang lama dan tidak digunakan lagi untuk saat ini.

Semak Langganan Internet Digi:

Untuk cara semak baki langganan internet Digi. Dail *200# ➞ pilih 1. Semak langganan. Atau untuk kerja mudah, dail *200*1#.

Menghentikan Langganan Internet Digi:

Untuk cara menghentikan langganan internet Digi. Dail *128*3# ➞ dail 99 (lagi) ➞ dail 7 (henti Langganan).

Menghentikan Langganan Internet Digi

Jika anda mempunyai langganan internet digi, anda akan lihat seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Dail 1 ➞ dail 1 (hentikan langgan) dan paparan maklumat penghentian akan keluar.

Menghentikan Langganan Internet Digi

Begitulah cara mudah untuk cara semak internet digi dengan cara menghentikan langganan internet digi. Semoga perkongsikan ini membantu anda disana dan jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekina dan terima kasih!

Sabtu, 22 Jun 2019

Cara Bayar Bil Elektrik SESB Secara Online Guna Cimb


Rujukan Mengenai bagaimana cara kita membuat pembayaran bil elektrik rumah SESB secara online bankin menggunakan aplikasi CIMB CLICK Bank dengan telefon pintar (smartphone) android / IOS dengan mudah disini Daftar Turiol Teach Internet info.


Tidak dinafikan lagi Bil Elektrik  adalah suatu perkara yang harus perlu dibayar oleh setiap mereka yang memiliki rumah menggunakan tenaga elektrik. Zaman-zaman now memang tak hidup jika tidak mempunyai bekalan elektrik di rumah. Kan?

Membuat pembayaran bil ini memang agar sukar juga terutamanya bagi mereka yang tinggal di pedalaman. Oleh itu, tak paya bersusah-susah pergi ke bandar kerana disini saya akan cuba ajarkan kepada anda tentang bagaimana cara membuat pembayaran Bil elektrik ne secara online dengan hanya menggunakan telefon cangih kita sahaja melalui bayaran guna CIMB bank.

Cara Bayar Bil  SESB Guna Cimb:

Buka aplikasi Cimb Clicks kita ➞ login. Jika belum punya aplikasi ini. Boleh download di playstore Cimb Click Malaysia.

Selepas itu, masuk Pay & Transfer ➞ Pay Bills ➞ Masukkan kata laluan.

Cara Bayar Bil  SESB Guna Cimb

Seterusnya, untuk Bil Elektrik SESB. Cari SABAH ELECTRICITY SDN BHD ➞ masukkan nombor akaun bil ➞ jumlah bayaran ➞ tarikh pembayaran bil ➞ Klik Make Payment.

Nombor Akaun bil ini kita boleh dapatkan dengan cara gabungkan nombor "kod Stesen" dengan "no. akaun". Contohnya seperti dalam gambar rajah dibawah ini. Jangan lupa masukkan tarikh supaya pihak SESB dapat tahu bahawa bil dari bulan berapa kita bayar.

Dimana cara mendapatkan Nombor akaun bil SESB

Begitulah cara mudah untuk membuat pembayaran bil SESB secara online menggunakan CIMB clicks melalui telefon canggih kita. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana.

Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan, penambahan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Jumaat, 21 Jun 2019

Cara Menambah View Blog Kita Dengan Berkesan


View adalah merupakan salah satu matlamat utama bagi seorang Blogging. Tanpa visitor ini, content kita tidak akan bermakna kerana maklumat yang ingin kita sampaikan kepada mereka (traffik) tidak tersampai.

Cara Menambah View Blog Kita Dengan Berkesan

Pelbagai cara untuk menambahkan view di blog kita secara sahi (bukan robot tetapi orang yang betul-betul membaca). Namun, kita sahaja yang tidak menggunakan strategik ini dengan betul. Oleh itu, saya akan cuba kongsikan strategik "cara menambahkan view blog" disini berdasarkan pengalaman dan penggunaan saya sebagai seorang blogging.

Cara Menambahkan View Blog Dengan Betul:

Submit Ke Webmaster:

Selepas sahaja anda publish article di blog anda. Sila salin url artikel tersebut dan paste ke webmaster yang berkaitan seperti Google webmaster, Bing webmaster, Yandex webmaster dan sebagainya agar artikel kita dapat dilihat di carian Google, bing dan selebihnya.

Untuk cara submit url blog kita ke google webmaster, anda boleh semak dihalaman ini https://wahyublahe.id/submit-url/.


Kongsikan Ke Media Sosial:

Mungkin selama ini anda hanya gunakan media sosial sebagai tempat berborak, melihat isu semasa, membaca berita terkini dan sebagainya. Tapi kenapa tidak gunakan media sosial seperti Fb, Twitter atau whatsapp sebagai tempat untuk kita mendapatkan view?


Media sosial lah yang paling berkesan untuk mendapatkan view di blog kita secara rutin kerana lebih dikenali oleh sahabat-sahabat anda di media sosial.


Backlink URL ke Laman sesawang:

Buat lah backlink di blog orang lain ataupun yang paling berkesan adalah membuat backlink di channel youtube orang lain. Caranya ialah, komen di blog atau channel orang lain dengan cara meletakkan url blog anda. Contohnya seperti dalam gambar rajah dibawah ini:


Melalui cara ini, visitor dari channel atau blog orang lain tersebut akan melihat blog kita secara sengaja dengan alasan membaca maklumat dengan lebih lagi. Disamping itu juga, menurut pakar SEO pembuatan backlink dapat meningkat kan SEO blog kerana google lebih memilih content yang disiar luas.


Melakukan Ping Blog:

Melakukan Ping blog adalah cara lama dan sampai sekarang, ia masih berfungsi dengan baik. Fahaman Ping blog bermaksud share artikel ke seribu blog yang berkaitan dengan bantuan robot hanya 1 klik sahaja.

Walaupun ping blog ini tidak dibaca oleh visitor, tetapi ia dapat disiarkan ke blog-blog yang berkaitan dan ini akan meningkat kan SEO blog sama seperti yang telah saya jelaskan di perenggan sebelumnya.

Sebagai penambahan, mungkin anda tertanya-tanya untuk apa perlunya SEO di blog kita? persoalan tersebut telah pun dijelaskan di halaman ini https://semseomanagement.com/apa-itu-seo/.

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana dan jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini. Sekian dan terima kasih!

Selasa, 4 Jun 2019

Menukarkan Mata Wang USD Ke MYR di Google AdSense


Menukarkan mata wang Dolar Amerika kepada wang ringgit malaysia di Google AdSense adalah sangat penting bagi kita untuk mengetahui berapa nilai untuk setiap satu sen sebab harga mata wang tidak menentu di pasaran antara bangsa. Kadangkala hari ini naik RM4.50 untuk 1$, esok lusa pula naik lagi RM5 untuk 1$.

Menukarkan Mata Wang USD Ke MYR di Google Adsense

Tetapi pada dasarnya, mata wang Amerika adalah nilai yang paling tepat kerana ia tidak dilibatkan kepada nilai pasaran mata wang. 

Bagaimana Cara Menukarkan Mata Wang Usd Ke MYR (ringgit Malaysia) di Google AdSense?

Semenjak hari ini, Google AdSense tidak lagi boleh mengubah laporan nilai monetari AdSense kita kerana kemungkinan besar nilai tersebut tidak benar sepenuhnya disebabkan oleh turun naik mata wang. 

Kita hanya boleh melihat sahaja namun tidak untuk mengubah jenis mata wang sebagai laporan tetap di Google AdSense. Cara melihat mata wang USD ke MYR di laporan google AdSense kita telah pun saya sediakan langkah-langkah dibawah sini.

Pertama, pergi ke RepotsDefault Report ➞ tukarkan USD kepada MYR (Malaysia Ringgit).

Begitulah cara mudah untuk menukarkan nilai mata wang USD Ke MYR (Malaysia Ringgit) di Google AdSense kita. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda di sana dan jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Cara Membeli DVD Movie Captain Marvel Full Hd


Tutorial bagaimana cara membeli Origenal cd atau DVD filem movie Captain Marvel studio secara Full Hd Kualiti melalui pembayaran online di laman web rasmi marvel Studio. Cara mendapatkan Film captain movie secara full hd di laman sesawang.

Baru-baru ini, release movie terbaru dari Marvel Studio yang berjudul Captain Marvel di mana filem ini mengesahkan seorang wirayati sakti yang menentang pelbagai ancaman demi menyelamatkan dunia daripada serangan musuh. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi tentang ringkasan cerita mengenai filem Captain Marvel ini. Anda boleh rujuk disini wiki/Captain-Marvel

Bagaimana Cara Beli CD Official Movie Captain Marvel?

Mudah sahaja, pertama pergi ke laman web rasmi Marvel Studio atau masuk link:
https://www.marvel.com/movies/captain-marvel#purchase-9

CD Movie Captain Marvel

Selepas itu, paparan akan muncul seperti dalam gamabr rajah di atas ini. Disini, sila pilih jenis kualiti yang anda inginkan → pilih mentod pembayaran.

Selalunya, ramai mereka yang membeli dari target.com kerana ia lebih mudah seperti Lazada, Shopee ataupun Lelong. Ini bergantung kepada jenis pembayaran yang di inginkan oleh Marvel Studio. Kalau lah menggunakan Kredit Card terus kan mudah?


Semoga perkongsian ini dapat membantu anda dan jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Ahad, 2 Jun 2019

Beli Daimond ML Guna Top up DIGI


Adakah anda pernah membeli daimond ML (mobile legend) melalui Google Store yang dipanggil sebagai Digi billing menggunakan top up atau kredit Digi tapi tidak berfungsi dan berlaku error? Lihat tutorial di bawah ini untuk jalan penyelasaian Cara beli daimond ML Guna Top Up Digi - Daftar Turiol.


Baru-baru ini, saya telah membuat pembelian daimond Mobile legend menggunakan Digi Billing tetapi error. Bila disemak, rupa-rupanya google store tidak lagi menerima pembayaran daripada Digi menggunakan top up kredit nombor telefon Digi. Saya dan forum-forum yang terlibat pun tak tahu apa sebabnya Google tidak lagi menerima pembayaran menggunakan Digi billing, Mungkin berlaku error sistem mereka ataupun hal-hal lain. Harap lepas ne diperbaiki semula lah.

Bagi mereka yang tak tahu cara membeli daimond tanpa Digi Billing ini. Tak perlu risau kerana masih boleh membuat pembelian daimond Mobile Legend (ML) Guna Top Up kredit Digi ini dengan cara yang akan saya kongsikan dibawah ini.

Bagaimana Cara Saya Beli Daimond Mobile Legend Tanpa Digi Billing:

Pertama masuk ke laman web ini https://m.mobilelegends.com/en. Selepas itu, Pergi ke Paymentpilih Negara anda → pilih jenis pembayaran SMS DiGi----Codashop.

menghantar atau mengirim daimond ke akaun ml lain

Selepas itu, pada halaman codashop, isikan butiran seperti:

tempat membeli daimond ml secara online
Bahagian Keterangan
Enter user ID
Nombor Id Akaun ML anda, Contohnya Seperti ini: myid.png
Select Recharge
Pilih jumlah Diamond yang ingin beli
Select payment Pilih jenis pembayaran DiGi mobile number
Buy!
Masukkan email untuk mendapatkan reset pembayaran (*jika perlu)

Seterusnya, klik button buy dan anda akan mendapat inbox di Mobile Legend Seperti dibawah ini.

daimond telah dihantar ke akaun ml lain

Begitulah cara untuk membeli Daimond mobile Legend (ML) menggunakan Top up kredit DIGI tanpa Digi Billing Google Play Store. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Khamis, 23 Mei 2019

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta


Bagaimana cara terbaru 2019 memadam atau menghapuskan Akaun Google (Gmail) serta merta secara kekal. Bermaksud, segala maklumat dan data dari akaun google tersebut di hilangkan dari pandangan internet dan tidak akan bisa di kembalikan lagi.

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta

Ramai yang tidak tahu tentang perkara ne "Padamkan perkhidmatan Google" kerana google mempunyai 2 jenis pemadaman. Antaranya ialah, Padamkan perkhidmatan Google dengan Padamkan Akaun Google anda. Untuk menghapuskan akaun google kita dari pandangan google, saya cadangkan gunakan pilihan ini Padamkan perkhidmatan Google atau dalam bahasa inggeris adalah Delete a service or your account.

Menghilangkan Akaun Google Dari Pandangan Google:

Pertama, sila sign in akaun yang ingin dipadamkan - pergi ke laman web google account.


Selepas itu, pergi ke Data & personalization ➞ Download, delete, or make a plan for your data ➞ pilih Delete a service or your account.

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta

Pilih Delete a Google service ➞ masukkan password akaun yang ingin dipadamkan ➞ Klik icon sampah pada bahagian gmail.

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta

Selepas itu, anda akan diminta untuk memasukkan alamat email selain daripada gmail. Maksudnya disini ialah, pengesahan ini tidak menerima jika kita masukkan akaun email yang menggunakan alamat Gmail. Harus selain daripada Gmail baru dapat. Untuk mengetasi masalah tersebut, abaikan dahulu step ini dan ikuti step dibawah ini.

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta

Seterusnya, pergi ke yahoo dan buat akaun baru yahoo. Isikan butiran-butiran yang diperlukan sehingga akaun yahoo anda berjaya dibuat.


Selepas itu, berbalik kepada step 3. Masukkan email yahoo yang anda buat tadi ➞ klik Send Verification Email.

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta

Login ke yahoo menggunakan email yahoo yang anda masukkan tadi di step 5 ➞ Buka email baru ➞ klik link pemadaman akaun google yang telah diberikan seperti dalam gambar rajah dibawah ini.

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta

Baca pemberitahuan google yang terakhir kali (jika perlu) ➞ tandakan anda setuju untuk pemadaman ➞ Klik button Delete Gmail.

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta

Jika pemberitahuan seperti dalam gambar rajah dibawah ini, maka akaun google Gmail anda telahpun dipadamkan dari senarai google.

Cara Terbaru Memadam Google Akaun Serta merta

Begitulah cara terbaru 2019 memadam atau menghapuskan Akaun Google (Gmail) serta merta dari senarai google. Semoga tutorial ini dapat membantu anda disana dan jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih - daftar turiol