Ahad, 8 September 2019

Senarai Ping Blog Terbaik 2019


Senarai Ping Blog Terbaik 2019
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya mahu kongsikan kepada anda tentang senarai perkhidmatan ping blog terbaik 2019 yang dikatakan masih berfungsi, bekerja dan berguna untuk bloggers.

Kenapa saya kongsikan "senarai ping blog 2019" ini? sebab kebanyakan laman web ping sebelumnya telahpun hilang dari pandangan 2019. Contohnya seperti Ping Busuk, Ping Bomb, pinglah, guablog dan banyak lagi. Oleh sebab itu, izinkan saya untuk kongsikan kepada anda yang baharu. Semoga perkongsian ini berguna untuk kita semua.

Senarai Ping Blog Terbaik 2019:

Ini dia senarai laman web Ping Blog yang masih berfungsi terbaru 2019:

Terdapat banyak lagi ping blog sebenarnya tetapi ini sahaja senarai rutin yang admin buat untuk ping site daftarturiol.com ini. Semoga perkongsian ini berguna untuk kita semua dan,,,, jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, pencerahan dan sebagainya. Jangan malu n jangan segan untuk tinggalkan komen anda dibawah sini. Terima kasih!

Sabtu, 31 Ogos 2019

Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows


Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua readers yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak kongsikan "Bagaimana Cara Download Official PUBG steam" khas untuk PC Windows atau MAC. 

Dalam permainan video PUBG ini, ia mempunyai 3 jenis iaitu Mobile, Emulator dan Steam. Mobile dan Emulator ini biasa kita lihat seperti dalam smartphone kita. Manakala versi Steam ini pula adalah khas untuk PC sahaja. Anda boleh lihat contoh gameplay PUBG versi steam dibawah ini:


Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows:

1.  Download & Install Steam. Boleh dapatkan di Official website sini steampowerd.com.

2.  Setelah itu, buka steam dan create new account bagi mereka yang belum mempunyai akaun steam.

3.  Selepas itu, pergi ke Store ➞ cari PUBG.
Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows

4.  Seterusnya, klik view page.
Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows

5.  Dan klik Add To Cart. Harga setakat ini masih dalam RM79.99 atau 19$.
Cara Download PUBG Khas Untuk PC Windows

Selepas sahaja anda beli. Proses download akan berlaku. So, kena banyakan kuota Internet lah sebab agak berat juga file PUBG ne.

Opps, sebelum terlupa. PUBG steam ini adaah berbayar ya. Adapun versi percuma tetapi bukan official.

Sekian untuk perkongsian pada hari ini. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, jangan malu dan jangan segan untuk komen dibawah sini. Terima kasih!

Ahad, 25 Ogos 2019

Tutorial Cara Daftar Akaun XM (Real Account)


Tutorial Cara Daftar Akaun XM (Real Account)
Tutorial bagaimana cara nak daftar / buat akaun broker XM secara real account. Ramai yang stuck di sini, terutamanya bagi mereka yang bergelar sebagai ahli baru.

Oleh itu, admin akan cuba share kepada mereka yang memerlukan rujukan ini untuk cara daftar akaun sebenar broker XM dengan lengkap secara bertulis dan bergambar di sini Daftar Turiol.

Cara Daftar Akaun Real Broker XM:

Pertama, pergi ke website register Account XM www.xm.com.

Sila lengkapkan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama penuh, nama keluarga, negara asal, bahasa, nombor telefon dan email anda.


Untuk bahagian Trading Account Details. Trading Platform Type pilih MT4 (Forex, CDFDs on ..) . Manakala Account Type pula adalah pilih standard.

Jika sudah selesai, klik button Proceed To Step 2.

Selepas itu, lengkapkan lagi butiran-butiran yang diperlukan seperti alamat dan poskod. Manakala, untuk bahagian *Are You a US citizen for tax purposes? pula. Pilih No... kenapa? sebab kita bukan orang US.


Seterusnya, bahagian Trading Account Details dan Investor Information. Berikut anda boleh ikut sahaja setting dibawah sini. Atau terpulang dari anda sendiri.


Terakhir sekali adalah Account password. Buat password seperti berikut:
  • Turiol-2019
  • TURIol_19
  • Turiol@109

Mesti mempunyai huruf besar, huruf kecil, simbol, bernombor dan tidak kurang dari 8 perkataan.

Selepas anda klik button Open A Real Account, pengesahan akan dihantar ke email anda. Sila semak email anda dan buka email daripada XM.


Klik button Confirm Email Address dan halaman akan terbuka seperti dalam gambar rajah dibawah ini:


Opsss. Sila semak email anda semula dan anda akan mendapat email daripada XM seperti ini:


Simpan email tersebut sebagai rujukan anda nanti. Gunakan ID yang diberi untuk login.

Baca Juga:
  • Tutorial Cara Login Broker XM Forex
  • Cara Dapat Bonus 30$ XM

Demikian untuk Tutorial Cara Daftar Akaun sebenar broker XM. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih.

Rabu, 7 Ogos 2019

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online


Perkongsian pada kali ini ialah mengenai bagaimana cara nak daftar atau membuat akaun ASTRO secara online. Anda boleh semak secara bertulis dan bergambar untuk langkah-langkah pendaftaran akaun ASTRO disini dengan lengkap.

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online
Semoga perkongsian ini dapat membantu anda disana.

Cara Buat Akaun Astro Secara Online:

1.
  Pertama, masuk halaman pendaftaran akaun astro disini login.astro.com.my/registration.

2.  Seterusnya, isikan butiran-butiran yang diperlukan seperti nama, email dan nombor telefon.

3.  Untuk bahagian ID Type. Isikan nombor IC (nombor kad pengenalan) anda tanpa (-).
Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

4.  Untuk password pula, mesti lebih dari 7 perkataan.. Juga mempunyai nombor, simbol dan huruf besar dibahagian pertama. Contohnya seperti ini Daftar-turiol2019 .

5.  Selepas itu, jangan lupa untuk tandakan ✓ dibahagian bawah ➝ klik Sign Up jika sudah selesai.

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

6.  Seterusnya, klik REQUEST 6 DIGIT PIN dan nombor pin akan dihantar ke nombor telefon bimbit anda. Isikan nombor pin tersebut dan klik Confirm.
Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

7.  Jika sudah selesai. Maka proses pendaftaran telah pun selesai. Klik continue untuk login atau pergi ke laman web rasmi Astro.com disini ⇽.

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

8.  Cara login ke astro adalah klik button Login dibahagian atas berikut.

Tutorial Cara Daftar Akaun Astro Online

Begitulah cara daftar akaun astro secara online. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Isnin, 5 Ogos 2019

Teknik Belajar Forex Yang Benar & Berkesan


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca-pembaca yang saya kasihi sekalian. Hari ini, saya nak kongsikan serba sedikit tentang teknik-teknik forex yang berkesan.

Ramai mereka yang merahi profit dengan bantuan teknik ini. Oleh itu, disini akan saya cuba kongsikan kepada anda mengenai teknik ini hasil daripada tunjuk ajar Tuan Nordin Abdullah (IB Insta Forex Sabah).

Teknik Forex Yang Berkesan:

  1. Pertama, buka MT4 atau MT5 anda.
  2. Lepas tu, tambahkan indicator Moving Average sebanyak 3 jenis dan ikut setting dibawah ini.

Teknik Belajar Forex Yang Benar & Berkesan

Cara Penggunaan Teknik Moving Average 3 sahabat:

Opss, sebelum terlupa. Teknik ini dipanggil sebagai moving Average 3 sahabat. Jadi, untuk tatacara penggunaan teknik ini ialah amat lah mudah.

Jika ketiga-tiga garisan ini bersilang, maka perubahan candlestick pattern akan dapat kita lihat nanti. Contohnya seperti dalam gambar rajah dibawah ini:

Teknik Belajar Forex Yang Benar & Berkesan

Cara membezakan antara candlestick pattern menurun ataupun menaik adalah melihat kedudukan garisan biru. Jika garisan biru bersilang dan berada di atas, maka candlestick akan turun. Manakala jika garisan biru bersilang dan berada di bawah, maka candlestick akan naik.

Teknik ini tidak 100% valid. Saya tidak cadangkan untuk anda entry jika berlaku sebarang persilangan antara ketiga-tiga garisan ini kerana tidak semua garisan bersilang ini tepat. 

Untuk lebih tepat dan 100% valid teknik ini adalah berlaku persilangan di antara satu titik yang sama. Contohnya seperti dalam gambar dibawah ini:

Teknik Belajar Forex Yang Benar & Berkesan

Jika anda jumpa persilangan seperti dalam gambar diatas ini. Jangan ragu dan jangan segan untuk Entry SELL .

Begitulah teknik mudah daripada perkongsian saya. Jika anda mempunyai sebarang pencerahan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk terbitkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Sekian dan terima kasih!

Ahad, 4 Ogos 2019

Kaedah Pembayaran (Withdraw) Safelinku Terbaru


Safelinku adalah tidak asing lagi bagi seorang penerbit blog dalam meraih pendapatan mereka melalui lalu lintas link.

(Withdraw) Safelinku

Ramai di antara mereka yang mengatakan bahawa "safelinku membayar terlalu lama" bahkan "safelinku tidak membuat pembayaran" melebihi 2-3 bulan.

Ini penjelasan nya kenapa safelinku anda tidak dibayar:
  • Melakukan tektik curang yang dilarang mengikut ToS oleh safelinku.
  • Anda tidak menghubungi pihak safelinku untuk proses pembayaran yang telah melebihi 2-3 minggu.
  • Perhatikan kaedah pembayaran safelinku terbaru.

Kaedah Pembayaran (Withdraw) SafeLinku Terbaru:

Baru-baru ini, keluar penyata dari safelinku yang mana proses pembayaran akan dilakukan selepas mereka sudah bersedia untuk membayar melalui pengaturan yang disediakan.

Kita boleh semak sama ada safelinku sudah bersedia untuk membayar atau pun tidak dengan cara, pergi ke Withdraw - scroll bawah - anda akan lihat seperti dalam gambar rajah dibawah ini.


Jika bertanda kuning , maka. Proses pembayaran masih dalam ON Hold. Manakala jika bertanda hijau , maka proses pembayaran sudah bersedia.

Sekian daripada perkongsian ringkas mengenai kaedah pembayaran Safelinku terbaru 2019 ini. Jika anda mempunyai sebarang persoalan, pertanyaan dan sebagainya. Sila tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah sini. Terima kasih!

Selasa, 9 Julai 2019

Tips Dapat Duit Lebih Dengan Duit Cloud


Baru-baru ini, digemparkan tentang isu Duit Could Malaysia yang mana merupakan sebuah platform pelaburan wang yang tak tahu syarikat dari mana tetapi betul-betul membayar kepada pelanggan. Namun, apa yang menyedihkan di sini adalah profit nya sangat kecil kepada mereka yang siapa juga memainkan skim ini.

duit could wallpaper background
Design by : A.Godion

Banyak mereka yang diluar sana ingin mencari tahu bagaimana cara mendapatkan penghasilan lebih dari duit could ini sebab penghasilan dari duit could tersebut memang amat sedikit. Menurut dari salah satu forum, pendapatan sehari boleh dianggarkan sebanyak 0.1 sen untuk sehari.

Tingkatkan Pendapatan Lebih Dari Duit Could:

Berikut adalah antara cara meningkat kan pendapatan dari platform Duit Could:

Beli Point lebih dari 1:

Kalau mengharap kan satu point yang bernilai RM300 sahaja. Jangan bermimpi untuk mendapatkan penghasilan lebih.

Jemput rakan-rakan anda:

Jika anda dapat menjemput satu atau lebih dari satu rakan yang berjaya mendaftar pelaburan ini. Maka penghasilan anda akan meningkat 2, 4, 6, 10 atau 15 kali ganda dari penghasilan anda.

Buat lebih dari 1 akaun dan referral kan akaun anda:

Jika anda mempunyai lebih dari satu smartphone. Anda boleh mendaftar dan menggunakan maklumat orang lain kerana Duit Could ini masih lagi bersifat terbuka. Trik ini hanya untuk mereka yang tidak mempunyai referral.

Begitulah antara tips untuk cara tingkatkan pendapatan dengan Duit could. Jika anda mempunyai sebarang penambahan, pertanyaan dan sebagainya. Jangan malu dan jangan segan untuk tinggalkan ulasan anda pada ruangan komen dibawah ini. Sekian dan terima kasih!